donderdag 25 april 2019
Home » Voorpagina-nieuws » Chess For Life bedankt de clubleden!

Chess For Life bedankt de clubleden!

Zoals u wellicht al hebt gehoord op Studio Brussel (of misschien een andere zender): de jaarlijkse actie ‘Music For Life’ is dit jaar weer volop aan de gang. Deze keer concentreert het zich rond de problemen in verband met dementie.

Onder het motto “Een week om dementie nooit te vergeten!” worden over gans Vlaanderen dragers van de Badge For Life (zie links) bedankt met kleine attenties. Dit jaar draagt ook de Veurnse Schaakclub zijn steentje bij met “Chess For Life”. Clubleden die de eerstvolgende vrijdagen een badge dragen, worden bedankt met één gratis consumptie.

Leden die dit willen, kunnen ook een schenking uitbrengen in de club. De opbrengst van de schenking zal geschonken worden aan Music For Life, die het geld op zijn beurt verdeelt over de drie koepelorganisaties Expertisecentrum Dementie Vlaanderen, Stichting Alzheimer Onderzoek en de Vlaamse Alzheimer Liga. Klik op de namen van de organisaties om er meer over te weten te komen.

Dementie is de grootste zorguitdaging voor de toekomst. De kans dat iemand dementie krijgt is op dit moment één op vijf. In Vlaanderen hebben meer dan 100 000 mensen dementie. In heel België zijn dat er 165 000. Drie keer meer mensen komen rechtstreeks of onrechtstreeks in contact met dementie. Niet alleen mantelzorgers, maar uiteraard ook familie en vrienden. Lees hier meer over dementie.

Over Niels

Niels is al jarenlang webmaster. Tot op heden won hij enkele B- en C- titels. In 2009 en 2013 werd hij Schaakpersoonlijkheid van het jaar. Ook de jeugd staat al heel wat jaren onder zijn commando. Sinds kort is hij ook secretaris van onze club. In het echte leven is hij actief in de IT-wereld.

Bekijk ook

Na een lange strijd is John zondag zachtjes ingeslapen. We gaan hem heel erg missen. …