vrijdag 9 juni 2023

Chess For Life bedankt de clubleden!

Zoals u wellicht al hebt gehoord op Studio Brussel (of misschien een andere zender): de jaarlijkse actie ‘Music For Life’ is dit jaar weer volop aan de gang. Deze keer concentreert het zich rond de problemen in verband met dementie.

Onder het motto “Een week om dementie nooit te vergeten!” worden over gans Vlaanderen dragers van de Badge For Life (zie links) bedankt met kleine attenties. Dit jaar draagt ook de Veurnse Schaakclub zijn steentje bij met “Chess For Life”. Clubleden die de eerstvolgende vrijdagen een badge dragen, worden bedankt met één gratis consumptie.

Leden die dit willen, kunnen ook een schenking uitbrengen in de club. De opbrengst van de schenking zal geschonken worden aan Music For Life, die het geld op zijn beurt verdeelt over de drie koepelorganisaties Expertisecentrum Dementie Vlaanderen, Stichting Alzheimer Onderzoek en de Vlaamse Alzheimer Liga. Klik op de namen van de organisaties om er meer over te weten te komen.

Dementie is de grootste zorguitdaging voor de toekomst. De kans dat iemand dementie krijgt is op dit moment één op vijf. In Vlaanderen hebben meer dan 100 000 mensen dementie. In heel België zijn dat er 165 000. Drie keer meer mensen komen rechtstreeks of onrechtstreeks in contact met dementie. Niet alleen mantelzorgers, maar uiteraard ook familie en vrienden. Lees hier meer over dementie.

Over Niels

Niels is al jarenlang jeugdvoorzitter. Tot op heden won hij enkele titels in de A-, B- en C-klasse, alsook blitz- en doorgeeftitels. Hij werd ook enkele keren verkozen tot Schaakpersoonlijkheid van het jaar. Naast de bezigheden met de jeugd, is hij ook secretaris en technisch webmaster van onze club. In het echte leven is hij actief in de IT-wereld.

Bekijk ook

Kwaak!

Wegens geen verwarming werd tijdens de vakantie geen competitie gespeeld.De deuren gingen wel open voor …