zaterdag 16 oktober 2021

Interclub speeldag 1

Veurne speelde zijn eerste wedstrijd tegen de topfavoriet van de groep.

Op het eerste bord speelde Dave zijn favoriete opening die Nele voor het eerst tegen kreeg. Hij kwam een pion voor maar het werd remise door zetherhaling. Als hij er niet op inging verloor hij de kwaliteit.

Op bord 2 dacht Jean zijn tegenspeler te verrassen door een zij-variant v/d Philidor te kiezen. Pieter offerde een vergiftigde pion, die Jean gretig nam met als gevolg: een korte partij.

Op bord 3 speelde Bart een heel goede partij die remise werd. In de partij maakten beide spelers een blunder maar die werden nooit gezien door de tegenspeler. Het grappige was dat beide spelers het opmerkten na gezet te hebben.

Op bord 4 speelde Piet een partij waar hij al de zetten zelf bedacht. Daar kruipt natuurlijk veel tijd. In een winnende stelling aanvaardde hij remise door tijdnood.

Verslag door Dave Harteel.

305 Kortrijk 1  – 322 Veurne
Vanhuyse Nele (2051) ½ – ½ Harteel Dave (1946)
Truwant Pieter (2049) 1 – 0 Lucas Jean (1797)
Bauwe Pascal (2007) ½ – ½ Vandenbon Nico (1941)
Cappon Kaan (1815) ½ – ½ Decock Piet (1704)
<1981> 9 – 7 <1789>

Over Niels

Niels is al jarenlang webmaster. Tot op heden won hij enkele titels in de B- en C-klasse, alsook een blitztitel en enkele doorgeeftitels. Hij werd ook enkele keren verkozen tot Schaakpersoonlijkheid van het jaar. De jeugd staat al vele jaren onder zijn commando. Naast de bezigheden met de jeugd, is hij ook secretaris en technisch webmaster van onze club. In het echte leven is hij actief in de IT-wereld.

Bekijk ook

Doorgeefkampioenschap 2021

Er werd doorgegeven in drie rondes.Niels won.(meer volgt)