vrijdag 9 juni 2023

Interclub speeldag 6

Verslag interclub speeldag 6

Het was tijd om punten te pakken, na enkele verloren partijen én een gelijkspel. Konden de interclubmannen het thuis afmaken tegen Oostende?

Op bord 1 konden we beroep doen op Claudy. Het was een heel scherpe partij. Op een gegeven moment stond Claudy een loper voor maar met veel compensatie voor zijn tegenspeler. Claudy gaf wijselijk de loper terug omdat de druk op zijn koning te groot werd. De partij werd remise in een eindspel met ongelijke lopers.

Op bord 2 moest ik het opnemen tegen het grote Oostendse talent. Steven opende heel voorzichtig met c4,d4 en e3. Een opening die heel trendy was in het begin van de 20ste eeuw. Gelukkig had ik deze week enkele partijen van Rubenstein nagespeeld. Ik wist dus goed wat de plannen waren van deze opening. Daardoor kon ik een pion voorkomen, oplettend verder spelen om na meer dan 5 uur te winnen.

Op bord 3 was het een partij als met het weer. Jean stond eerst gewonnen dan door een fout verloren tot zijn tegenspeler een stuk weggaf.

Op bord 4 was het een ongelijke strijd door het grote verschil in rating. Aurèle kon vlot winnen.

Na de ontmoeting hadden we nog veel werk om alles op zijn plaats te zetten voor de examens. Met dank aan Jean en Aurèle om samen op te ruimen.

Verslag door Dave Harteel.

322 Veurne  – 301 KOSK 4
Deknuydt Claudy (1948) ½ – ½ Verstraete Michael (1774)
Harteel Dave (1946) 1 – 0 Vanden Bussche Steven (1747)
Lucas Jean (1797) 1 – 0 Tytgat Karel (1721)
Lenoir Aurèle (1731) 1 – 0 Moelaert Benny (1149)
<1856> 11 – 5 <1598>

Over Niels

Niels is al jarenlang jeugdvoorzitter. Tot op heden won hij enkele titels in de A-, B- en C-klasse, alsook blitz- en doorgeeftitels. Hij werd ook enkele keren verkozen tot Schaakpersoonlijkheid van het jaar. Naast de bezigheden met de jeugd, is hij ook secretaris en technisch webmaster van onze club. In het echte leven is hij actief in de IT-wereld.

Bekijk ook

Kwaak!

Wegens geen verwarming werd tijdens de vakantie geen competitie gespeeld.De deuren gingen wel open voor …