woensdag 8 februari 2023

Jeroen Vanacker 97ste op WK voor amateurs

Zopas bereikte ons het nieuws dat Het Witte Paard-lid Jeroen Vanacker 97ste geworden is op het FIDE-WK voor amateurs.

Dit WK ging door in Thessaloniki, Griekenland van 15 tot 23 april. Tijdens de negen rondes kon Jeroen 3,5 punten sprokkelen. Hierdoor bevindt hij zich op (ongeveer) gelijke hoogtes als spelers met ratingen als 1888, 1892 en 1809. Geen slechte prestatie om te starten als we zijn toernooiprestatie bekijken: 1598 elo, denken we dan zo. 97ste van de 134 spelers. Zijn beste prestatie was wellicht de remise tegen de Ierse speler John Nicholson (niet te verwarren met Jack Nicholson ), een speler met 1813 elo.

Tot slot nog dit: eindwinnaar was de Griek Haralambos Tsakiris (1956 elo) met 7,5 punten. De Turk Muzaffer Ege Akinci (1846 elo) was tweede met evenveel punten, maar een slechtere TPR. De IJslandse Oliver  Johannesson (1677) vervolledigde het podium.

Meer informatie over het WK vindt u hier.

In ieder geval: Jeroen, proficiat!

Over Niels

Niels is al jarenlang jeugdvoorzitter. Tot op heden won hij enkele titels in de A-, B- en C-klasse, alsook blitz- en doorgeeftitels. Hij werd ook enkele keren verkozen tot Schaakpersoonlijkheid van het jaar. Naast de bezigheden met de jeugd, is hij ook secretaris en technisch webmaster van onze club. In het echte leven is hij actief in de IT-wereld.

Bekijk ook

IC ronde 3: Knappe overwinning van Veurne 1 op Knokke 1 in 4-e Nat.D!

Op bord 1 mocht Geert het opnemen tegen de grootste elo-stijger van Knokke. Geert kwam …