zondag 26 maart 2023

Verslag Blitz 2012

Vrijdag was het weer zover! Blitztijd! De Veurnse snelschakers keken hier al even naar uit en mochten ook dit jaar weer bewijzen dat ze ‘snel’ zijn.

Al gauw werd duidelijk dat het een driestrijd zou gaan worden tussen de winnaars van de vorige twee edities, Dave en Claudy én de (gedeelde) nummer drie van vorig jaar Bas. Al kwam op het einde Geert V. nog opzetten. Na één ronde waren slechts twee spelers nog foutloos: Dave én Aurèle. In tegenstelling tot vorig jaar verloor Claudy al snel één punt door een remise tegen Niels. De ronde nadien was duidelijk heel wat moeilijker voor Aurèle, want hij haalde slechts drie punten, drie keer verlies dus. Een remise tegen Claudy later, stond Dave duidelijk op voorsprong met 17/18.

Uiteindelijk werd het zéér spannend en werden er hoge scores gehaald: de volledige top-tien haalde minstens 30 op 45. Vorig jaar was de laatste speler met minstens 30 punten Aurèle op de zevende plaats. De reden ligt voor de hand: dit jaar telde het blitzkampioenschap 20 deelnemers, vorig jaar hadden we er zes minder.

Maar er kon maar één de beste zijn en dat bleek – ondertussen al voor de vierde keer! – Dave Harteel met 38 punten. Bas werd een eervolle tweede op één puntje, op de hielen gezeten door Claudy op nog één puntje. Geert V. werd een verrassende vierde, vier plaatsen hoger dan vorig jaar. Onze voorzitter sloot de topvijf af met 34 punten.

Klassement
Totaal
1 Harteel Dave 38
2 Calcoen Bas 37
3 Deknuydt Claudy 36
4 V. Geert 35
5 Meijfroidt Bart 34
6 Geryl Niels 32
Le Duy 32
8 Danneel Geert 31
Van Eert Frans 31
10 Daen Dennis 30
Lucas Jean 30
12 Feys Guy 29
Ryckaert Bruno 29
14 Lenoir Aurèle 28
Gesquière Philip 28
Vanassche Renaat 28
17 Quintelier Bart 25
Thibaut Kevin 25
Thibaut Christian 25
20 Leuridan Brecht 17

Over Niels

Niels is al jarenlang jeugdvoorzitter. Tot op heden won hij enkele titels in de A-, B- en C-klasse, alsook blitz- en doorgeeftitels. Hij werd ook enkele keren verkozen tot Schaakpersoonlijkheid van het jaar. Naast de bezigheden met de jeugd, is hij ook secretaris en technisch webmaster van onze club. In het echte leven is hij actief in de IT-wereld.

Bekijk ook

Roepen en doorgeven, editie 2022

Het is traditie: de week voor de start van de clubcompetitie spelen we het jaarlijkse …