vrijdag 9 juni 2023

Verslag Liga Speeldag 3

Verslag Liga-speeldag 3 Roeselare

Onze witte paarden presteerden gevarieerd in de Liga, gaande van schitterend over goed tot -helaas- barslecht. Lees hier het verslag van de derde speeldag. Onze excuses voor de vertraging.

Aurèle Lenoir (1782) 0,5  – 0,5 Chaerle Josse (1654)

Wit komt ruim beter uit de opening en voert allerhande dreigementen uit.  Na ruil van stukken komt zwart echter beter te staan en weigert het remisevoorstel van winst.  Wit combineert  echter tot een stelling die mogelijks winst kan opleveren.  Zwart in tijdnood aanvaard graag het 2de remisevoorstel.

Cukon Ezio (1654) 0.5 – 0.5 Decock Piet (1704)

De witspeler bouwde rustig en afwachtend zijn stelling op, zodat zwart al na een tiental zetten het initiatief kon nemen. Echt doorbreken zat er niet onmiddellijk in en na wat prikken besloot wit zich in te graven. Zwart kon afruilen naar een betere stelling maar vond de definitieve doorbraak niet, die er wel degelijk in zat. Op de 33e zet had pionnenruil op de koningsvleugel beslissend voordeel kunnen brengen en een viertal zetten later zou een geforceerd paardenoffer wit fataal geworden zijn. Helaas besloot zwart na 43 zetten een herhaald remiseaanbod te aanvaarden.

Ryckaert Bruno (1422) 0 – 1 Reynaert Jozef (1589)

Ik kwam een pion voor te staan, maar blunderde domweg mijn loper weg.

Vandamme Florian (1544)  0 – 1 Vanheste John (1394)

Na goed uit de opening te komen o.w.v. een verzwakte witte pion b2 offerde wit nog een pion op a2.  Een uur lang moest ik er alles aan doen om mijn dame veilig te stellen.  Dit leek ten koste te gaan van stukverlies maar toen in één zet langs beide kanten een toren werd geslagen door een loper, kon ik die van mij nog weg en kon de zijne met pionnen opgesloten worden.  Nadat de resterende witte toren moest vallen door een doorgebroken a-pion begon het lange traject richting mat na ruim 3u in 56 zetten.

Derycke Wim(1355) 0-1 Verslype Geert (1455)

Tot zet 30 heb ik blijvend druk kunnen zetten met uiteindelijk 2 pionnen winst.  Een aanval van mijnentwege mislukte waardoor ik een paard diende te ruilen voor een pion.  ’T Zag er voor mijn tegenstander goed uit maar hij stelde toch remise voor.  Niet aanvaard.  Met nog 1 minuut op de klok gaf hij op na een nakend dameverlies.

Vanassche Renaat (1269) 0 – 1 Bonaffe Guy (0)

Na 25 zetten verlies ik door een penning  een kwaliteit.  Ik probeer remise te halen in een zwaar eindspel.  Na 64 zetten geef ik op als hij op 3 veldjes van  promotie staat.

Leuridan Brecht (1254) 1 – 0ff Muylle Raphael (1150)

Tjah, forfait. Veel valt daar niet over te vertellen.

Resultaten en paringen kunt u hier bekijken op de website van de schaakliga.

Uw reporters ter plaatse

Over Niels

Niels is al jarenlang jeugdvoorzitter. Tot op heden won hij enkele titels in de A-, B- en C-klasse, alsook blitz- en doorgeeftitels. Hij werd ook enkele keren verkozen tot Schaakpersoonlijkheid van het jaar. Naast de bezigheden met de jeugd, is hij ook secretaris en technisch webmaster van onze club. In het echte leven is hij actief in de IT-wereld.

Bekijk ook

Kwaak!

Wegens geen verwarming werd tijdens de vakantie geen competitie gespeeld.De deuren gingen wel open voor …