vrijdag 9 juni 2023
  • Aurèle in actie

    Aurèle werd kampioen in de C-klasse van de Liga en maakte zo zijn favorietenrol waar.

  • Receptie Stenen zaal

    U herkent van links naar rechts: burgemeester Peter Roose (VeurnePLUS), Andrea (Aurèles vrouw), Aurèle en Bart Meijfroidt.

  • Receptie Stenen zaal

Aurèle kampioen in C-klasse Liga!

Op 21 juni werd een delegatie van de Veurnse Paarden ontvangen op het stadhuis ter ere van de drievoudige C-kampioen in de Liga, Aurèle Lenoir.

De erevoorzitter begon als torenhoog favoriet, louter gebaseerd op elo’s zeker! Met 5,5 op 7 (remises tegen de nummers 2, 5 en 6) hield Aurèle 13 medespelers achter zich. Waaronder ook Piet Decock, onze Veurnse docent schaken.

Na een ontvangst door burgemeester Peter Roose, werd de receptie afgesloten door ook de andere kampioenen en de prestaties vann Duy in respectievelijk de A-, B- en C-klasse. Voor Niels en Duy is het al hun tweede titel in die klasse, voor Claudy de eerste keer.

Na de receptie keerden we terug om de laatste partij van het lentetoernooi te spelen. Klik hier om het verslag daarvan te lezen.

Klik hier om de resultaten van de Ligakampioenschappen te bekijken!

Over HetWittePaard

Avatar foto
De Veurnse Schaakkring Het Witte Paard is een schaakvereniging uit Veurne in de Belgische provincie West-Vlaanderen. De vereniging is opgericht in 1964 door onder andere huidig erevoorzitter Aurèle Lenoir.

Bekijk ook

Liga Brugge Ronde 6

Hier het verslagje van de voorlaatste speeldag van Liga in Brugge: Piceu Jarid – Lenoir …