vrijdag 9 juni 2023

Interclub speeldag 7

Na de winst tegen Oostende, was het tijd om te bevestigen tegen een, in het klassement althans, sterkere tegenstander: Landegem 4.

Op bord 1 werden we versterkt door Geert. Geert speelde een degelijk partij. Het was een scherpe partij, Geert miste de juiste voortzetting , hij na de g2 pion en dit kostte hem de kwaliteit ipv de winnende zet die Aurèle na de partij toonde. Geert bleef aanvallen en zijn tegenspeler gaf de kwaliteit terug en de partij werd remise.

Op bord 2 speelde ik heel behouden tegen het agressieve spel van mijn tegenspeler. Misschien een beetje te voorzichtig want volgens Critter zaten er geen grote schommelingen in de partij.

Op bord 3 kreeg Jean een gambiet tegen. Als je in een gambiet opening 2 pionnen neemt en de theorie niet kent dan sta je vlug verloren en dit geschiedde .

Op bord 4 mocht Aurèle tegen zijn eigen systeem spelen. Het was het moment om eens te zien hoe je tegen zijn systeem moet spelen. Ik geloof dat Aurèle het ook niet weet want hij kwam 3 pionnen achter en een kwaliteit. Aurèle stelde remise voor dit werd geweigerd en Aurèle kon nog winnen als gewoonlijk. Hij kreeg wel hulp van zijn tegenspeler die 3 stukken ingesloten liet.

Verslag door Dave Harteel.

430 Landegem 4  – 322 Veurne
Vander Cruyssen Piet (1826) ½ – ½ Danneel Geert (2025)
De Vroe Philip (1821) ½ – ½ Harteel Dave (1946)
Pauwels Rudi (1801) 1 – 0 Lucas Jean (1797)
Van de Casteele Frederik (1686) 0 – 1 Lenoir Aurèle (1731)
<1784> 9 – 7 <1875>

Over Niels

Niels is al jarenlang jeugdvoorzitter. Tot op heden won hij enkele titels in de A-, B- en C-klasse, alsook blitz- en doorgeeftitels. Hij werd ook enkele keren verkozen tot Schaakpersoonlijkheid van het jaar. Naast de bezigheden met de jeugd, is hij ook secretaris en technisch webmaster van onze club. In het echte leven is hij actief in de IT-wereld.

Bekijk ook

Kwaak!

Wegens geen verwarming werd tijdens de vakantie geen competitie gespeeld.De deuren gingen wel open voor …