vrijdag 9 juni 2023

Speeldag 1: Veurne 1 – KGSRL 6

Verslag van Veurne 1 tegen Kgsrl 6

Op papier was het een haalbare kaart, in praktijk viel het zwaar tegen. Op bord 1 offerde Geert een kwaliteit voor een sterke aanval. Geert mist duidelijk wat competitie want zijn tegenspeler was tactische beter en kon zo de wedstrijd winnen.
Op bord 2 had ik geluk want ik kende duidelijk beter de opening en kwam gemakkelijk gelijk te staan. Mijn tegenspeler wilde teveel op winst spelen in een remise stelling en daardoor kon ik een pion winnen. Dit bleek genoeg om te winnen.
Op bord 3 kwam Frans in tijdnood 15 zetten voor 10 min. op de 38 zet openende Frans de stelling. Wat geen goed idee bleek. Na stuk verlies gaf Frans op.
Op bord 4 speelde Jean de opening niet goed en kwam met een geïsoleerde pion te staan zonder compensatie . Niettegenstaande bood zijn tegenspeler remise aan. Jean kon dit niet aanvaarden want Frans en Geert stonden verloren. Na een pion verlies was zij stelling niet meer te houden

Interclub Veurne 1
1 Danneel Geert 0 – 1 De Graef Marc (1843)
2 Harteel Dave 1 – 0 Van Muylem Tom (1842)
3 Van Eert Frans 0 – 1 Wagner Hans (1719)
4 Lucas Jean 0 – 1 Vanbellingen Patrick (1694)
Veurne 1 6 – 10 KGSRL 6

verslag door Dave Harteel

Over Niels

Niels is al jarenlang jeugdvoorzitter. Tot op heden won hij enkele titels in de A-, B- en C-klasse, alsook blitz- en doorgeeftitels. Hij werd ook enkele keren verkozen tot Schaakpersoonlijkheid van het jaar. Naast de bezigheden met de jeugd, is hij ook secretaris en technisch webmaster van onze club. In het echte leven is hij actief in de IT-wereld.

Bekijk ook

IC N5 Ronde 3 Izegem 2 – Veurne 2

Gisteren interclub gaan spelen in Izegem, ik zat op het derde bord. Ik speelde remise …

Eén reactie

  1. Avatar foto

    Zeer slechte start …