woensdag 12 december 2018
Home » Voorpagina-nieuws » Externe toernooien » Speeldag 2: Estampuis – Veurne 1

Speeldag 2: Estampuis – Veurne 1

Op het eerste bord werd het een spektakelwedstrijd. Wit koos een heel ongewone openingsvariant met o.a. op zet 8. h4, 9.Th3 en 10 Tg3. Geert kon zijn stukken moeilijk ontwikkelen door het ongewone spel van zijn tegenspeler. Nadat Geert een pion won, offerde wit een stuk voor voor de c en d-pion Dit zorgde voor ongekende complicaties. Geert gaf het stuk terug om een toren te ruilen en de druk te verminderen. Enkele zetten later offerde zijn tegenspeler loper om een heel sterke e7 pion te krijgen Met 1 klein foutje kon de partij kantelen en dit gebeurde ook in de partij. Wit won het stuk terug maar belandden in een verloren toreneindspel.
Op bord 2 had ik geluk, mijn tegenspeler zag niet dat ik een klassiek offer kon doen op f7 en zo een kwaliteit en een pion kon winnen.

Op bord 3 probeerde Frans een aanval te doen op de damevleugel maar dit werd mooi gepareerd en wit begon een aanval op de koningsvleugel door zijn f, g en h-pion op te spelen. Frans kon alles goed verdedigen maar had geen tegenspel. Toen wit remise voorstelde werd dit aanvaard.
Op bord 4 speelde Jean een strategische partij. Zwart had een geïsoleerde d-pion. Na heel wat manoeuvreren kon Jean die pion winnen. Het werd een lange wedstrijd. Jean kon nog een pion winnen. Na bijna 5.30u spel gaf zwart op in een hopeloze stelling.

De cijfers:

Interclub Veurne 1
Charlier Laurent (1848) – Danneel Geert 0 – 1
Bajart Simon (1834) – Harteel Dave 0 – 1
Vanden Abeele Xavier (1658) – Van Eert Frans ½ – ½
Bommerez Christian (1657) – Lucas Jean 0 – 1
Estampuis 1 – Veurne 1 5 – 11

Verslag door Dave Harteel

Over Niels

Niels is al jarenlang webmaster. Tot op heden won hij enkele B- en C- titels. In 2009 en 2013 werd hij Schaakpersoonlijkheid van het jaar. Ook de jeugd staat al heel wat jaren onder zijn commando. Sinds kort is hij ook secretaris van onze club. In het echte leven is hij actief in de IT-wereld.

Bekijk ook

Liga Ieper Verslag Speeldag 1

De Liga die dit seizoen in Ieper doorgaat is weer van start gegaan.  Zie hieronder …

Eén reactie

  1. Jacky "l'homme au capio"

    Stukken beter dan vorige week … bravo!