vrijdag 9 juni 2023

Speeldag 2: Estampuis – Veurne 1

Op het eerste bord werd het een spektakelwedstrijd. Wit koos een heel ongewone openingsvariant met o.a. op zet 8. h4, 9.Th3 en 10 Tg3. Geert kon zijn stukken moeilijk ontwikkelen door het ongewone spel van zijn tegenspeler. Nadat Geert een pion won, offerde wit een stuk voor voor de c en d-pion Dit zorgde voor ongekende complicaties. Geert gaf het stuk terug om een toren te ruilen en de druk te verminderen. Enkele zetten later offerde zijn tegenspeler loper om een heel sterke e7 pion te krijgen Met 1 klein foutje kon de partij kantelen en dit gebeurde ook in de partij. Wit won het stuk terug maar belandden in een verloren toreneindspel.
Op bord 2 had ik geluk, mijn tegenspeler zag niet dat ik een klassiek offer kon doen op f7 en zo een kwaliteit en een pion kon winnen.

Op bord 3 probeerde Frans een aanval te doen op de damevleugel maar dit werd mooi gepareerd en wit begon een aanval op de koningsvleugel door zijn f, g en h-pion op te spelen. Frans kon alles goed verdedigen maar had geen tegenspel. Toen wit remise voorstelde werd dit aanvaard.
Op bord 4 speelde Jean een strategische partij. Zwart had een geïsoleerde d-pion. Na heel wat manoeuvreren kon Jean die pion winnen. Het werd een lange wedstrijd. Jean kon nog een pion winnen. Na bijna 5.30u spel gaf zwart op in een hopeloze stelling.

De cijfers:

Interclub Veurne 1
Charlier Laurent (1848) – Danneel Geert 0 – 1
Bajart Simon (1834) – Harteel Dave 0 – 1
Vanden Abeele Xavier (1658) – Van Eert Frans ½ – ½
Bommerez Christian (1657) – Lucas Jean 0 – 1
Estampuis 1 – Veurne 1 5 – 11

Verslag door Dave Harteel

Over Niels

Niels is al jarenlang jeugdvoorzitter. Tot op heden won hij enkele titels in de A-, B- en C-klasse, alsook blitz- en doorgeeftitels. Hij werd ook enkele keren verkozen tot Schaakpersoonlijkheid van het jaar. Naast de bezigheden met de jeugd, is hij ook secretaris en technisch webmaster van onze club. In het echte leven is hij actief in de IT-wereld.

Bekijk ook

Ronde 2 IC: Veurne 2 verliest van KOSK-5 … er zat meer in zegt de ploegkapitein

Zondag interclub met Veurne2 tegen KOSK5 , we hadden een duidelijk elo-overwicht maar verloren toch …

Eén reactie

  1. Avatar foto

    Stukken beter dan vorige week … bravo!