donderdag 8 december 2022

Speeldag 2 Liga: Veurne boven! Of eh… wacht…

Lenoir Aurele (1771) – Houthoofd Kurt (2095) 0 -1

Met een tegenstander van 2095 elo kon Aurèle zwart moeilijk bijhouden en liep al vlug enkele stukken achter. Winnen was niet meer mogelijk.

Reynaert Jozef (1623) – Verslype Geert (1554) 1- 0

Na mijn klassieke opening te hebben gespeeld kwam ik goed op dreef in de partij. Maar wit bleek zwart te slim af te zijn en won de partij.

Vanassche Renaat (1224) – Steelandt Andre (1465) 0 – 1

Na 39 zetten stond ik nog steeds gewonnen met twee pionnen voor maar dan kwam hij binnen met zijn dame en twee zetten later stond ik mat. Goed gespeeld maar jammer genoeg verloren. Een op twee in de liga.

Vanmechelen Gaby (1383) – Maloukos Panagiotis (0) 1 – 0

Voor onze nieuwe Griekse schaakvriend Panagiotis blijkt het nog allemaal een beetje nieuw te zijn en moet nog wat wennen een de zware tegenstand van al jaren gewend te zijnde Ligadeelnemers. Wit overheerst zwart en de rest in geschiedenis.

Bulckaert Luc (1442) – Leuridan Brecht (1251) 0/5 – 0/5

Tijdens de 2de ronde van de Liga vertoefde Brecht in het zonnige Turkije en stelde zijn partij uit naar Allerheiligen. Daarvoor moest hij zicht verplaatsen naar het godvergeten Wervik. Na het spelen van een wat variabele opening kwam ik een pion voor te staan en kon zwart met dame binnendringen. Maar kwam wel onder bedreiging staan door Tc3. Maar doordat Brechts paard de witte Damen kon bemachtigen stond zijn tegenstander schaak. Wit moest wel eerst spelen: TxDb3 – PxDg3+. Vork tussen koning en Toren. Maar later maakt onze Brecht wel een foutje door zijn loper weg te geven en kwam zo weer gelijk te staan. Remise was een feit.

Uw verslaggever
Brecht 

Over Brecht

Avatar foto
Brecht werd kampioen in de C-klasse in 2011. Daarnaast is hij ook secretaris van de club en zorgt hij voor de wekelijkse nieuwsbrief. In 2008 werd hij Schaakpersoonlijkheid van het jaar.

Bekijk ook

Liga Brugge Ronde 6

Hier het verslagje van de voorlaatste speeldag van Liga in Brugge: Piceu Jarid – Lenoir …