zondag 26 maart 2023

Speeldag 3 Liga: Fritz vs. realiteit

Onze oudste speler van onze Veurne delegatie Auréle was bye en mocht zich thuis rustig in z’n zetel nestelen.

Verslype Geert (1554) – Galle Erik (1594) 0 – 1

Na de opening (damegambiet, wat anders ?) gaan we naar het middenspel dat mij uiteindelijk één pion oplevert. Ik zit in een zetel en wacht rustig af. Fritz zegt me dat ik een favorabele anderhalve punt vóór sta, dus dat zegt genoeg.

Helaas, helaas, driewerf helaas, doe ik een onfortuinlijke zet wat echt niets, maar dan ook nikske oplevert, behalve dan mat in 3.

½ op 4. De liga is dit jaar verduiveld moeilijk met die nieuwe categorie.

Maloukos Panagiotis (0) – Vanassche Renaat (1224) 1 – 0

Na de dameruil op de 10de zet is zijn paard weggelokt. Ik win met mijn paard alzo een pion op e4. Terap gespeeld! Hij zet een paardvork op koning en toren. Ik geef op na 12 zetten.

Leuridan Brecht (1251) – Buyse Brent (0) 0 – 1

Een (jongere) tegenstander zonder elopunten nooit onderschatten heb ik al dikwijls horen zeggen. Dit heb ik ook ondervonden in mijn partij. Op de 4de zet nam zwart mijn e pion dus nam ik ook zijn e pion. 2 paardjes op dezelfde rij. Maar hij was een zetje voor en had een stuk (loper) meer. Hierna moest wit verder met een loper achter en kwam het niet meer goed. Erger nog!! Ik moest aan ruilen beginnen. Hopeloos gaf ik dan maar op. Hopend op een volgende partij met meer winstkansen.

Uw verslaggever
Brecht

Over Brecht

Avatar foto
Brecht werd kampioen in de C-klasse in 2011. Daarnaast is hij ook secretaris van de club en zorgt hij voor de wekelijkse nieuwsbrief. In 2008 werd hij Schaakpersoonlijkheid van het jaar.

Bekijk ook

Liga Brugge Ronde 6

Hier het verslagje van de voorlaatste speeldag van Liga in Brugge: Piceu Jarid – Lenoir …