maandag 17 december 2018
Home » Voorpagina-nieuws » Externe toernooien » Speeldag 3: Veurne 1 – Brugge 4

Speeldag 3: Veurne 1 – Brugge 4

Op Bord 1 kon Geert niet profiteren van een openingsfout die zijn tegenspeler maakte. Geert was de voortzetting vergeten en had een ontwikkelingsachterstand die hem de partij kostte.

Op Bord 2 kwam ik goed uit de opening en kon een kwaliteit winnen. In het eindspel probeerde ik teveel om mijn tegenspeler in zetnood te brengen maar door zetherhaling werd de partij remise. Ik had moeten spelen voor een 2de vrijpion zoals Aurèle het me toonde na de partij.

Op Bord 3 kwam Claudy goed uit de opening maar hij wilde de winst forceren en deed een niet correct offer. Beide spelers kwamen in serieuze tijdnood ( 12 zetten voor 5min) en zijn tegenspeler blunderde zijn dame weg.

Op Bord 4 had Frans op papier de gemakkelijkste tegenspeler. Maar de partij bleef heel lang gelijk. Gelukkig voor Frans kende zijn tegenspeler niet veel van eindspelen.


Dave

Over Niels

Niels is al jarenlang webmaster. Tot op heden won hij enkele B- en C- titels. In 2009 en 2013 werd hij Schaakpersoonlijkheid van het jaar. Ook de jeugd staat al heel wat jaren onder zijn commando. Sinds kort is hij ook secretaris van onze club. In het echte leven is hij actief in de IT-wereld.

Bekijk ook

Liga Ieper Verslag Speeldag 1

De Liga die dit seizoen in Ieper doorgaat is weer van start gegaan.  Zie hieronder …