vrijdag 2 juni 2023

Speeldag 3: Veurne 1 – Brugge 4

Op Bord 1 kon Geert niet profiteren van een openingsfout die zijn tegenspeler maakte. Geert was de voortzetting vergeten en had een ontwikkelingsachterstand die hem de partij kostte.

Op Bord 2 kwam ik goed uit de opening en kon een kwaliteit winnen. In het eindspel probeerde ik teveel om mijn tegenspeler in zetnood te brengen maar door zetherhaling werd de partij remise. Ik had moeten spelen voor een 2de vrijpion zoals Aurèle het me toonde na de partij.

Op Bord 3 kwam Claudy goed uit de opening maar hij wilde de winst forceren en deed een niet correct offer. Beide spelers kwamen in serieuze tijdnood ( 12 zetten voor 5min) en zijn tegenspeler blunderde zijn dame weg.

Op Bord 4 had Frans op papier de gemakkelijkste tegenspeler. Maar de partij bleef heel lang gelijk. Gelukkig voor Frans kende zijn tegenspeler niet veel van eindspelen.

De cijfers

1381666_10200555420682285_385160855_n[1]

Dave

Over Niels

Niels is al jarenlang jeugdvoorzitter. Tot op heden won hij enkele titels in de A-, B- en C-klasse, alsook blitz- en doorgeeftitels. Hij werd ook enkele keren verkozen tot Schaakpersoonlijkheid van het jaar. Naast de bezigheden met de jeugd, is hij ook secretaris en technisch webmaster van onze club. In het echte leven is hij actief in de IT-wereld.

Bekijk ook

Ronde 2 IC: Veurne 2 verliest van KOSK-5 … er zat meer in zegt de ploegkapitein

Zondag interclub met Veurne2 tegen KOSK5 , we hadden een duidelijk elo-overwicht maar verloren toch …