zondag 26 maart 2023

Speeldag 4 Liga: Over remises aanbieden en weigeren…

Feys Jan (1984) – Lenoir Aurele (1766) 0-1

Zwart speelt zijn favoriete opening en stelt op de 11de zet remise voor. Wit weigert en de gevolgen laten zich raden. Zwart komt steeds meer in een betere positie. Met een loperoffer wordt de partij beslecht. Na wat tegenpogingen geeft wit uiteindelijk op.

Geert kon rustig genieten van zijn zondagnamiddag met zijn vrouw en kinderen. Hij was bye.

Cool Tristan (1152) – Maloukos Panagiotis (0) 1-0

Panagiotis begon heel vermoeid maar goed aan z’n partij maar kon de jonge schaker Tristan niet bijhouden en die overheerste onze Griek heel snel. Lang duurde het niet meer of mat was onvermijdelijk.

Bulckaert Luc (1442) – Vanassche Renaat (1234) 0.5-0.5

Gelijk uit de opening gekomen. Na 13 zetten verlies ik een licht stuk voor een pion. Ik speel verder en na 25 zetten win ik met mijn loper een kwaliteit. 4 zetten later stel ik remise voor die hij aanvaardt.

Leuridan Brecht (1251) – Maddens Philippe (1254) 1-0

Na een nogal ongewone rumoerige opening met centrale paardenruilen kwam zwart snel met dame naar het middenveld op de proppen. Wit komt met z’n koning in een benarde situatie terecht waarbij z’n koning naar van het kastje nar de muur wordt gezonden. Als zwart met loper mijn dame slaat door penning kon ik ook zijn dame pennen. Vanaf dan kwam ik terug in de partij met mijn torens en loper. Na een penning met loper – toren gaf zwart uiteindelijk er de brui aan.

Over Brecht

Avatar foto
Brecht werd kampioen in de C-klasse in 2011. Daarnaast is hij ook secretaris van de club en zorgt hij voor de wekelijkse nieuwsbrief. In 2008 werd hij Schaakpersoonlijkheid van het jaar.

Bekijk ook

Liga Brugge Ronde 6

Hier het verslagje van de voorlaatste speeldag van Liga in Brugge: Piceu Jarid – Lenoir …