woensdag 8 februari 2023

Speeldag 6: Veurne 2 – Estaimpuis 2

15 december 2013, we spelen tegen Moeskroen. Die gasten hebben vorige keer 2 – 2 gelijk gespeeld tegen Bredene, dus we waren verwittigd. Maar we spelen thuis, dat betekent dat Jean ons komt versterken omdat Claudy dan meespeelt in het eerste team.

Jean wint als eerste het volle punt, hij komt vrij snel een stuk voor, ik citeer Jean: “ je me sentais bien dans cette ouverture”.
Aurèle weet mij te zeggen dat hij “verloren staat”. Nu brengt dat mij niet onmiddellijk van mijn stuk, ik ken onze nestor zo’n beetje en wat later zegt hij mij: “maar nu is hij gemist”. En jawel, wat later staat het al 2-0 voor Veurne.
Bruno op het vierde bord lanceert een aanval en daar heeft zijn tegenstander niet van terug, 3- 0 en de ploegwinst is binnen. Zelf heb ik op bord drie steevast wat overwicht, maar pas na wat tactisch gehakketak kan ik een stuk winnen in een comfortabele stelling en haalt Veurne hier ook het laken naar zich toe. 4 – 0 en dat vinden we best leuk.
Renaat en Brecht speelden een match voor de liga, Renaat won.
We mochten ook nog rekenen op supporters Jacky en Piet!
Nog voor de anecdote: ik had de moeite genomen mijn fototoestel mee te nemen, maar vergat foto’s te nemen… . Volgende keer zonder fout!
En hoe het Veurne 1 verging? Dat lees je in het verslag van Dave!

De cijfers:

1 LUCAS JEAN 1784 1-0 PIJCKE BENOIT1600
2 LENOIR AURELE 1766 1-0 CANARIO JONATHAN 1469
3 FEYS GUY 1707 1-0 DESBIENS ARNAUD 1287
4 RYCKAERT BRUNO 1353 1-0 COUSSEMENT SERGE 1196

Uw reporter ter plaatse,

Guy

Over Guy

Avatar foto

Bekijk ook

Zomernieuws II

En Jean geeft niet op … hij schreef direct in voor de 15-e editie van « L’Open International d’Aulnoye-Aymeries » …