vrijdag 9 juni 2023
Dave wint opnieuw het lentetoernooi!

Verslag Lentetoernooi 2013

Voor aanvang van het Lentetoernooi waren er enkele favorieten: clubkampioen Claudy, ex-winnaars Geert, Aurèle en Jean, recordkampioen Dave en nog enkele outsiders zoals een Jacky onder stoom, een comeback van Frans en een voorzitter in winning mood. Op het laatste moment kwam daar ook nog ex-speler Alex Denys bij.

Negen rondes later hadden enkele favorieten al zwaar in het zand gebeten.
Claudy ging in de eerste ronde onderuit tegen Niels en verloor nadien nog eens van Bart M, Geert en Dave. Frans ging verrassend genoeg door de vlag tegen Renaat en Brecht, maar ook Geert V. bleek te sterk. Jean verloor van Bart, gestoord door een medespeler, maar verloor ook de week nadien van Bart Quintelier.
Alex Denys verloor van Jean en kwam na vier rondes niet meer terug. Ook Piet en Dennis kwamen niet meer dan vier rondes spelen.

Verder verloor Geert Danneel zijn enige partij tegen Dave, een kostbaar verlies, want door de onderlinge stand kwam Dave in een voordelige positie. Een remise tegen Niels op de laatste speeldag was voldoende voor toernooiwinst. In een gelijkopgaande stelling kwamen beiden dan ook behoorlijk snel tot een remise.

De top-drie bestaat dus uit twee oude concurrenten en de voorzitter: 1. Dave, 2. Geert 3. Bart M.
Daarna komen 7 spelers op een gedeelde vierde plaats, met enkele verrassende namen als Niels en Bart Q. ertussen.

Lager in het klassement vinden we ook nog enkele grote namen uit (onder andere) de A-klasse.
Bekijk hier het volledige klassement van het lentetoernooi.

Over HetWittePaard

Avatar foto
De Veurnse Schaakkring Het Witte Paard is een schaakvereniging uit Veurne in de Belgische provincie West-Vlaanderen. De vereniging is opgericht in 1964 door onder andere huidig erevoorzitter Aurèle Lenoir.

Bekijk ook

Kwaak!

Wegens geen verwarming werd tijdens de vakantie geen competitie gespeeld.De deuren gingen wel open voor …