vrijdag 9 juni 2023

4-e Toernooi van Groot Sinten in ’t kort.

Zes gesloten Fide-toernooien in groepen van 8 spelers. De groepen worden ingedeeld volgens Elo sterkte. Ritme 1h30 + 30 sec per zet. Vlekkeloze organisatie opnieuw in een zeer vriendschappelijke sfeer en aangename toernooizaal. Wel een moordend ritme 2 dagen met 2 ronden en ertussen 1 dag met 3 ronden. Ik ben versleten!

Verdedigen de Veurnse kleuren, Claudy in de zware A-reeks, Jean en ik in de zware C-reeks. En er deed daar ook nog een ex-Veurne-speler mee in de zware B-reeks, nl. De Ketelaere Franky, die nu bij Roeselare speelt. Een toernooivriend erbij dus … de man probeert mij warm te maken voor de meerdaagse toernooien in Nederland mmmhhh … ik verkies echter die in Frankrijk … maar wie weet.

In de A eindigde Claudy 7-e met 2,5 uit 7.   In de B eindigde onze ex-Veurnenaar ook 7-e met 3 uit 7. Ik zei het al … het waren zwaar bezette groepen.
In de C werd Jean verdienstelijk 3-e met 4,5 uit 7 en ik werd 4-e met 3 uit 7.

Gedetailleerde uitslag vind je via deze link.

Mijn parcours

Bij de loting kreeg ik nummer 6 toegewezen … pech want dat betekent 4 keer zwart op de 7 partijen. De gemiddelde Elo rating van groep C was 1687, ik moet dus 2,7 halen uit 7 om op niveau te spelen. Met mijn 3 uit 7 en een 4-e plaats kan ik dus niet ontevreden zijn gezien de zware bezetting hoewel er meer in zat … maar ik zei het al: een moordend ritme! Zo kwam ik op dag 2 in de 3-e partij (na 11 uur spel in de 3 partijen samen) remise overeen in een gewonnen stelling … maar het bobijntje was op. Idem in de tweede partij van de laatste dag, gewonnen stelling laten verwateren tot remise door moeheid. Geen blunders deze keer alleen een verliespartij door een fout in de opening (te automatisch gespeeld). Mijn Fide Elo stijgt met een schamele 3 punten maar daarmee kom ik in de mei Fide-cijfers toch weer in de tabel van de > 1600. Maar het nog zwaardere toernooi in Lille komt eraan!

Den Jacky

Over Jacky "l'homme au capio"

Avatar foto
Ooit clubkampioen geweest en met 2025 Elo de expertklasse bereikt. Na 28 jaar volledige stop (om beroepsredenen en andere interessevelden) terug de schaakstukken vanonder het stof gehaald en de eerste twee jaar heel wat Elo punten ingeboet. Ondertussen weer trouwe "Caïssa lover" die op menig internationaal toernooi in Noord Frankrijk als deelnemer te zien is (mijn nieuwe passie na mijn basket periode). Ambitie: fun en toch weer die 1800 grens bereiken (maar nu FIDE)! En dan zien we wel ;-)

Bekijk ook

Clubkampioenschap Poule 1 – Klassement

Naam ELO Land Ptn 1 Danneel Geert 2020 BEL 10.0/11 2 Deknuydt Claudy 1859 BEL …