zondag 26 maart 2023
Jean behaalde vier punten met deze geïnteresseerde blik. Foto van het toernooi in Béthune.

Cappelle La Grande – Een bloemlezing

Dit jaar ging de 30-e editie door van de Open International de Cappelle la Grande.  Met zijn 605 deelnemers uit meer dan 50 landen veruit het grootste Open toernooi van Europa en zijn statuut “Internationaal” waardig. Het toernooi gaat al 30 jaar ononderbroken door en kent nog steeds een enorm succes. Dit jaar doet er voor het eerst een speler van > 2700 Elo mee !  De Chinees Ding Liren staat met zijn 2717 punten op de 29-e plaats op de FIDE wereldranglijst van maart 2014.

De Oekraïners zijn talrijk aanwezig en betuigen hun steun aan de vrijheidsstrijd die momenteel in hun land doorgaat door aan het bord te verschijnen met hun nationale tweekleur op de linkerwang.

De Veurnse Witte Paarden zijn weer met 5 aanwezig!  Claudy, Frans, Aurèle, Jean (secondant Canelle was niet mee) en den Jacky.   Vermeldenswaard is dat onze Claudy op de lijst van de “Fidèles de l’Open” prijkt op een gedeelde 2-e plaats met niet minder dan 26 deelnames (eerste heeft er 28 en is van Cappelle zelf)!

Winnaar van het toernooi (op scheidingspunten) met 7,5 uit 9 is GM Bachmann Axel van Paraguay Elo 2575.  Top seed GM Ding Liren Elo 2717 eindigt 4-e met 7 uit 9. Sterk toernooi dus!

Ik eindig op de 539-e plaats in de groep met 3 punten. Jean haalt 3,5. Frans en Claudy zitten in de 4 groep en onze Aurelius Magnus deed het voortreffelijk met een 5 uit 9.

De volledige uitslag vind je via deze link: http://www.echecs.asso.fr/ResultatNew.aspx?URL=Tournois/Id/29288/29288&Action=Ga

Het was weer loodzwaar en kostte me 16 Elo punten … maar “worth every point of it”.   Ha ja nog dit … er deed daar een sympathieke oude meneer mee die als erfgenaam van een hoedenzaak een voorraad hoeden te koop had.  Ik kon er een “Original Dobbs Fifth Avenue” van Sools maître Chapelier  Paris op de kop tikken voor een prikje (na een beetje marchanderen wat ik graag doe).

Over Jacky "l'homme au capio"

Avatar foto
Ooit clubkampioen geweest en met 2025 Elo de expertklasse bereikt. Na 28 jaar volledige stop (om beroepsredenen en andere interessevelden) terug de schaakstukken vanonder het stof gehaald en de eerste twee jaar heel wat Elo punten ingeboet. Ondertussen weer trouwe "Caïssa lover" die op menig internationaal toernooi in Noord Frankrijk als deelnemer te zien is (mijn nieuwe passie na mijn basket periode). Ambitie: fun en toch weer die 1800 grens bereiken (maar nu FIDE)! En dan zien we wel ;-)

Bekijk ook

Clubkampioenschap Poule 1 – Klassement

Naam ELO Land Ptn 1 Danneel Geert 2020 BEL 10.0/11 2 Deknuydt Claudy 1859 BEL …

Eén reactie

  1. Avatar foto

    Jean bleef wel steken op 3,5 uit 9!