donderdag 25 april 2019
Home » Voorpagina-nieuws » Interne toernooien » Estafetteschaak!

Estafetteschaak!

Vrijdag was het weer het jaarlijkse doorgeefkampioenschap. Een avondje frustratie/ontspanning voor enkelen.

Het lot was gunstig gezind voor Duy en Brecht in de eerste paring. Zij kregen -in volgorde- Ronny en Dave als partner. Seba en Michael moesten het stellen met respectievelijk Niels en Bart M. Duy en Ronny haalden bijna het maximum van de punten. Enkel Dave en Brecht slaagden erin om een puntje te ontfutselen.

In de tweede paring werden de ‘beste’ met de ‘slechtste’ spelers geloot (+ volgens doorgeefsterkte) en daardoor had Duy opnieuw geluk. Hij kwam als zwakste sterke met de sterkste zwakke speler uit: Dave. Ronny kreeg Brecht als medespeler. Onnodig te zeggen dat Duy en Dave met grote voorsprong de tweede paring wonnen.

Er werd besloten om geen derde (en vierde en…) paring meer te spelen en dus won Duy met een voorsprong van drie punten! Duy wint zo voor de derde keer het doorgeefkampioenschap! Proficiat!

  • Paring 1
  • Paring 2
Paring 1
Totaal
1 Ronny & Duy 5,0
2 Bart & Michael 3,0
3 Niels & Seba 3,0
4 Dave & Brecht 1,0
Paring 2
Totaal
1 Dave & Duy 5,0
2 Niels & Michael 3,0
3 Bart & Seba 2,0
4 Ronny & Brecht 2,0
Eindklassement
Totaal
1 Duy 10,0
2 Ronny 7,0
3 Dave 6,0
Niels 6,0
Michael 6,0
6 Bart 5,0
Seba 5,0
8 Brecht 3,0

Volgend jaar zijn we er terug met een nieuwe editie van het roep-en-schreeuw-festijn. Tot dan!

Over Niels

Niels is al jarenlang webmaster. Tot op heden won hij enkele B- en C- titels. In 2009 en 2013 werd hij Schaakpersoonlijkheid van het jaar. Ook de jeugd staat al heel wat jaren onder zijn commando. Sinds kort is hij ook secretaris van onze club. In het echte leven is hij actief in de IT-wereld.

Bekijk ook

34-e Open International de Cappelle-La-Grande

Start vandaag! 360 deelnemers, 69 getitelde spelers en 30 landen vertegenwoordigd. Voor Veurne doen vier  dapperen mee: Claudy, …