vrijdag 2 juni 2023

Ronde 3: Een beperkt verslag

Aangezien we een zeer beperkt aantal verslagen binnenkregen (lees: slechts één), volgt hieronder ook maar een beperkt verslag.

A-klasse

In de A-klasse werd Ronny-Bart remise. Aurèle verloor van ‘der Guy’ en Frans moest het afleggen tegen Geert.

B-klasse

In de B-klasse verloor Jacky van Jean in een gelijkopgaande stelling, volgens sommigen zelfs in het voordeel van Jacky. Toch slaagde Jean erin om het doek naar zich toe te trekken, voornamelijk door een blunder van Jacky met mat als gevolg. Christian verloor van Geert V. en Etienne haalde er een remise uit tegen Philip.

Tot slot speelden ook Renaat en Jonas tegen elkaar. Al snel won Renaat een paard tegen een pion. Jonas gaf zelfs nog twee extra pionnen weg. Op zet 26 verliest Renaat een toren wegens een matdreiging en uiteindelijk kon Jonas mat zetten. Mooie prestatie van onze youngster, die naar boven in de tabel mag beginnen kijken!

C-klasse

In de C-klasse kon Niels een gouden zaak doen bij winst tegen Seba, want zijn twee directe concurrenten, John en Duy, vochten een onderling duel uit. Nadat Seba het Halloween-gambiet volledig verkeerd uitvoerde, leek het  nog steeds gelijk. Uiteindelijk maakte hij een fatale fout, waardoor een aftrekschaak een dame verloor. Twee zetten later volgde nog een loper en dus gaf hij maar op.

Niels -on the roll- moest daarna onverwacht aan de bak om Brechts vele inhaalpartijen wat te temperen. De inhaalpartij van ronde 2 werd dus ingehaald. Niels speelde behoorlijk nonchalant, waardoor Brecht zijn positie kon  verbeteren. Hier en daar legde Niels voorspelbare valletjes, die Brecht mooi ontmijnde. Brecht had zelfs een winnende combinatie, maar verkoos om de dames te ruilen. Uiteindelijk werd één van Niels’ valletjes hem teveel. Een aftrekaanval (wééral) leverde een loper op in ruil voor een pion. Wat later gaf Brecht een cruciale vrijpion weg, waardoor alle winstkansen voorbij waren. Juist voor de laatste pion scheen te worden geslagen, gaf hij op. De volledige partij vindt u hieronder.

We kunnen nog meegeven dat Duy-John op een remise eindigde.

Volgende week…

… wordt het vuurwerk op het bord met ondermeer een clash tussen titelkandidaten: Claudy-Ronny en Geert-Dave, maar ook Bart-Aurèle, Philip-Jacky, Jonas-Etienne en John-Niels beloven spektakel!

We geven u óók nog mee dat het inschrijven voor Boulogne-sur-Mer gedaan is. De ingeschrevenen ontvangen binnenkort (waarschijnlijk volgende week) een e-mail met alle info.

Wil u ook een partij doorgeven? Dat kan altijd via e-mail. We verkiezen het standaard PGN-formaat, maar andere zijn ook welkom.

Over Niels

Niels is al jarenlang jeugdvoorzitter. Tot op heden won hij enkele titels in de A-, B- en C-klasse, alsook blitz- en doorgeeftitels. Hij werd ook enkele keren verkozen tot Schaakpersoonlijkheid van het jaar. Naast de bezigheden met de jeugd, is hij ook secretaris en technisch webmaster van onze club. In het echte leven is hij actief in de IT-wereld.

Bekijk ook

Clubkampioenschap Poule 2 – Klassement

Klassement Poule 2 1 Thibaut Christian 1484 9.5 / 11 2 Robinson Michael 1456 8,5 …

Eén reactie

  1. En vrijdag zitten we al aan ronde 6!