vrijdag 9 juni 2023

Speeldag 1 Liga: Een rustige start?!

De Liga is weer begonnen.  Dit keer in het rustige Gistel en met een mooie Veurnsche delegatie: Auréle, Geert, Brecht, Piet, Philip en Renaat.

Bleys Michiel (1948) – Lenoir Auréle (1791) 1-0

Zwart speelt zijn gebruikelijk spel en brengt wit in grote verlegenheid.  Waarschijnlijk winst voor zwart, maar die mist de doorzetting en verliest uiteindelijk.

Verslype Geert (1481) – Demeyere Kathleen (1230) 1-0

D4, hoe kan het anders? De fambiet werd afgewezen. De theorie werd gevolgd tot zet 8. Achteraf bleek dat mijn tegenspeler de damegambiet niet kende. Op zet 16 won ik eenkwalitet na een vork op 2 torens. Dit opende echter mogelijkheden voor zwart maar kon dit par . Op een schijnoffer ging ze in waardoor ik 3 zetten later kon promoveren. Zwart gaf op.

Gesquière Philip (1484) – Vanassche Renaat (1265) 1-0

Ik kom slecht uit de opening, 3 tempo’s achter, door oa 2x met m’n paard te spelen.  Op de 12de zet win ik een pion.  De tempo’s achterstand win ik ook terug.  Op de 22ste zet wint Philip een pion met z’n paard dat ik niet mag slaan of ik verlies m’n toren.  Terug gelijk in materiaal.  In het eind met dame en pionnen doet Philip op de 42ste zet een dubbele aanval dame: schaak en aanval op ongedekte pion.  Met m’n pion achterstand forceer ik een dameruil, waardoor m’n koning 2 a 3 velden beter staat.  Op de 57ste zet geef ik op, na 3u49’ spelen.  Ik speel graag tegen Philip en is wederzijds.  Respect!

Leuridan Brecht (1221) – Vandevelde Luc (1448) 0-1

Goede en gelijkmatige wedstrijd afgewerkt. Naar het einde van m’n partij toe kwam mijn stelling onder druk te staan wat mijn dame ten koste stond. En tot grote ergernis ook mijn toren.  Toch mooi spel afgewerkt tegen sterke tegenstander.

Over Brecht

Avatar foto
Brecht werd kampioen in de C-klasse in 2011. Daarnaast is hij ook secretaris van de club en zorgt hij voor de wekelijkse nieuwsbrief. In 2008 werd hij Schaakpersoonlijkheid van het jaar.

Bekijk ook

Liga Brugge Ronde 6

Hier het verslagje van de voorlaatste speeldag van Liga in Brugge: Piceu Jarid – Lenoir …