vrijdag 9 juni 2023

Speeldag 1: Veurne 2 – Tielt 1

Tja, 2-2 is het geworden en dat lag niet aan borden 3 en 4, Jacky en Geert V. wonnen zuiver en snel van de zusjes Daels.

Aurèle en ik dachten dat 0,5 uit twee wel moest kunnen lukken. Niet dus. Zowel Aurèle’s tegenstander als de mijne weigerden (begrijpelijk) de voorgestelde remise. Aurèle stond toen een pion voor in een meer dan behoorlijke stelling en ik speelde ook nog mee, zij het wel in een ietwat gedrukte stelling. De wet-Aurèle werd deze keer evenwel niet bevestigd toen ons Veurnse eerste bord pardoes een stuk weggaf en de duimen moest leggen. Mijn tegenstander plaatste met een kwartier minder op de klok een stukoffer, dat ik had gezien, maar dacht “wel te kunnen verdedigen”.
Ik verspeelde op de koop toe mijn kwartier voorsprong, en in de blitzfase die volgde (zo’n 12 zetten in 5 minuten) waren de fouten beiderzijds niet van de lucht, maar ik was het wel die de grootste beging. Zoals Freddy (mijn tegenstander, 1844) terecht opmerkte na de partij, aanvallend speelt dan wel iets makkelijker. Een terechte winnaar dus maar wel jammer voor Veurne, winst had echt wel gekund.

De cijfers

ic1

Klassement

ic1

Toch een boeiende namiddag gehad!

Guy

Over Guy

Avatar foto

Bekijk ook

Ronde 2 IC: Veurne 2 verliest van KOSK-5 … er zat meer in zegt de ploegkapitein

Zondag interclub met Veurne2 tegen KOSK5 , we hadden een duidelijk elo-overwicht maar verloren toch …

Eén reactie

  1. Avatar foto

    Snel …. Ok , zuiver … niet echt want door te snel te spelen (met een pion meer) in het middenspel blunderde ik bijna een stuk weg. Mijn jonge tegenstandster zag de kleine tactic (pin) echter niet (oef) en daarna kon ik rustig afwikkelen naar een gewonnen eindspel. In de postmortem heb ik haar wel gewezen op deze gemiste kans.