vrijdag 9 juni 2023

Speeldag 2: Brugge 4 – Veurne 1

Op de tweede speeldag van de interclub trok Veurne 1 met een gehavende ploeg naar Brugge. Geert die aan het begin van het seizoen het eerste bord afgezworen had, kwam door de afwezigheid van Dave toch weer aan de kop terecht. Frans schoof op van de vierde naar de tweede stek. Om het derde bord te bemannen, visten we Aurèle op uit de tweede ploeg en Piet was zo vriendelijk om zijn familiaal leven te herzien om ons te redden op bord 4.
Een ongeluk komt bovendien nooit alleen: de Brugse ploeg kwam iets sterker voor de dag dan op de eerste speeldag.

Het spel zelf dan:

Om niet onder de voet gelopen te worden, moest Geert al vrij vroeg een stuk offeren voor twee pionnen. Door wat mindere zetten van de tegenstrever was er na 20 zetten echter al geen spoor meer van de materiaalachterstand. De Bruggeling hoopte nog dat ons eerste bord zich zou mistasten bij het spelen van 20 zetten in tien minuten, maar gaf op de veertigste zet toch wijselijk op met een dame en drie pionnen achter tegen de toren.

Frans werd een klein beetje verrast door de ongewone benadering van het Pirc door Geert Callant. Na een minder antwoord op 6. …, c5, werd ons tweede bord voorzichtjes overweldigd in het centrum wat uiteindelijk uitmondde in verlies.

Aurèle mocht zijn geliefde egelstelling ontplooien. Volgens ons derde bord koos de vijand met f3 niet meteen voor het beste tegenspel. Het gaf onze nestor in ieder geval de kans om zijn plannen in alle gerustheid te ontplooien en het punt binnen te halen. Een mooie partij.

Tegen het duister, gesloten openingsspel van het Brugse vierde bord vond Piet niet onmiddellijk het beste antwoord. Een vroege f5 van de tegenstrever en het afzien van een tegenaanval op de damevleugel werd ons beetje bij beetje fataal.
Gelijkspel dus. Al bij al een mooi resultaat in deze moeilijke omstandigheden.

De cijfers

V1ronde2

Klassement

V1R2

Geert Danneel

Over HetWittePaard

Avatar foto
De Veurnse Schaakkring Het Witte Paard is een schaakvereniging uit Veurne in de Belgische provincie West-Vlaanderen. De vereniging is opgericht in 1964 door onder andere huidig erevoorzitter Aurèle Lenoir.

Bekijk ook

Ronde 4 op 27/11/2016 Veurne2 vs Bredene2

Zondag interclub geschaakt met Veurne2 , ik zat op het vierde bord en slaagde erin …