woensdag 12 december 2018
Home » Voorpagina-nieuws » Externe toernooien » Speeldag 3: Landegem 3 – Veurne 1

Speeldag 3: Landegem 3 – Veurne 1

Gisteren konden we rekenen op Claudy als speler en chauffeur, omdat Aurèle op reis was.

Op bord 1 kwam ik redelijk uit de opening omdat wit niet de hoofdvariant speelde. Na de dameruil verloor kon niet meer rokeren maar had wel het loperpaar. Mijn tegenspeler dacht veel na maar mijn tegenzetten waren bijna altijd enige zetten. Zo stond ik een uur voor met nog 18 zetten te spelen had hij maar 20 min. In tijdnood offerde hij zijn slechte loper voor 3 pionnen maar ik kon ze allemaal terugwinnen en toen gaf hij op.

Op bord 2 speelde Geert ingewikkelde partij waarin goed uit de opening kwam en een aanval had op de zwarte koning. Toen zwart plotseling een heel verrassende sterke deed ,kantelde de partij maar in tijdnood blunderde hij een stuk weg.

Op bord 3 speelde Claudy tegen een sterk speelde ancien. Claudy deed een beetje te optimistische zet en verloor een pion. Voor wit was dit genoeg om de partij te winnen.

Op bord 4 was het een korte partij. Frans kon winnen door zijn openingskennis.

Klassement

Uitslagen

Verslag door Dave

Over Niels

Niels is al jarenlang webmaster. Tot op heden won hij enkele B- en C- titels. In 2009 en 2013 werd hij Schaakpersoonlijkheid van het jaar. Ook de jeugd staat al heel wat jaren onder zijn commando. Sinds kort is hij ook secretaris van onze club. In het echte leven is hij actief in de IT-wereld.

Bekijk ook

Clubkampioensimultaan 2018

Naam Res. Tijd 1 Niels 0 23:25 2 Claudy 1 23:21 3 Frans 1 23:20 …