woensdag 22 maart 2023

Speeldag 3: Landegem 3 – Veurne 1

Gisteren konden we rekenen op Claudy als speler en chauffeur, omdat Aurèle op reis was.

Op bord 1 kwam ik redelijk uit de opening omdat wit niet de hoofdvariant speelde. Na de dameruil verloor kon niet meer rokeren maar had wel het loperpaar. Mijn tegenspeler dacht veel na maar mijn tegenzetten waren bijna altijd enige zetten. Zo stond ik een uur voor met nog 18 zetten te spelen had hij maar 20 min. In tijdnood offerde hij zijn slechte loper voor 3 pionnen maar ik kon ze allemaal terugwinnen en toen gaf hij op.

Op bord 2 speelde Geert ingewikkelde partij waarin goed uit de opening kwam en een aanval had op de zwarte koning. Toen zwart plotseling een heel verrassende sterke deed ,kantelde de partij maar in tijdnood blunderde hij een stuk weg.

Op bord 3 speelde Claudy tegen een sterk speelde ancien. Claudy deed een beetje te optimistische zet en verloor een pion. Voor wit was dit genoeg om de partij te winnen.

Op bord 4 was het een korte partij. Frans kon winnen door zijn openingskennis.

Klassement

Uitslagen

Verslag door Dave

Over Niels

Niels is al jarenlang jeugdvoorzitter. Tot op heden won hij enkele titels in de A-, B- en C-klasse, alsook blitz- en doorgeeftitels. Hij werd ook enkele keren verkozen tot Schaakpersoonlijkheid van het jaar. Naast de bezigheden met de jeugd, is hij ook secretaris en technisch webmaster van onze club. In het echte leven is hij actief in de IT-wereld.

Bekijk ook

Zomernieuws V

Ook Jacky zal het nog eens proberen deze zomer. Het sterke Brugse Meesters gaat door …