zondag 26 maart 2023

Speeldag 4: Veurne 1 – Waregem 2

Zondag konden we voor de eerste keer beroep doen op super Ronny. We dachten gemakkelijk te winnen. In praktijk was het helemaal anders, Waregem had zich versterkt met 2 spelers uit de eerste ploeg.

Op bord 1 mocht Ronny het opnemen tegen het toptalent van Waregem. Ronny kende een off-day en liet het na om zijn koning te ontpennen en verloor een stuk.
Op bord 2 moest ik het opnemen tegen een heel defensieve speler als je zoals ik geen scherpe openingen speel vervlakt de stelling en is remise het logisch gevolg.
Op bord 3 speelde Geert tegen een heel sterke speler (volgens mij de sterkste speler). Geert kreeg een groot openingsvoordeel met aanval en ruimte maar zat een enorme tijdnood. Zo liet hij de winst aan zich voorbij gaan.
Op bord 4 kon Claudy goed profiteren van een mindere zet van de tegenpartij. Zijn tegenspeler kon geen zetten meer doen alleen met de koning spelen heen en weer. Dan is materiaal winst on vermijdbaar.

Klassement

Uitslagen

Verslag door Dave

Over Niels

Niels is al jarenlang jeugdvoorzitter. Tot op heden won hij enkele titels in de A-, B- en C-klasse, alsook blitz- en doorgeeftitels. Hij werd ook enkele keren verkozen tot Schaakpersoonlijkheid van het jaar. Naast de bezigheden met de jeugd, is hij ook secretaris en technisch webmaster van onze club. In het echte leven is hij actief in de IT-wereld.

Bekijk ook

Zomernieuws VI

Traditioneel gaat de laatste week van augustus het schaakfestival van Dieppe door de 14-e editie …