zondag 26 maart 2023

Speeldag 7 Liga: Zege of ondergang?

Voor de laatste ronde gingen enkel Aurele en Geert naar Kortrijk op te spelen.
Renaat en Brecht kwamen enkel om hun voorschot en prijs af te halen.  

Hieronder het laatste verslag van de liga:

Verbrugghe Patrick (1720) – Lenoir Auréle (1771) 1-0

Na een serieuze aanval van zwart op de witte stelling stond wit ogenschijnlijk goed.
Door een foute berekening op een eventueel stukwinst werd de druk op de witte stelling door ruil verminderd.
De aanval van wit was meteen doorslaggevend en bracht zwart in het verlies.
Lesje in efficiëntie geleerd! Prijs verkeken.

Geert Verslype (1554) – Bourgois Maxime (1628)  ½ – ½

 Mijn dame gambietopening wordt beantwoord met de Franse verdediging. Mijn tegenstander (+ 1620 elo) kan zijn stukken moeilijk ontwikkelen en plaatst zijn loper op A5 waarvan ik gretig gebruik maak om de aanval op te voeren. Ik had immers nog niet zo lang geleden (hé Jacky ?) quasi dezelfde fout gemaakt. Voor mijn tegenstrever met minder desastreuze effecten want hij geraakt uit zijn miserie, kan alles afruilen en stelt remise voor. Zwarts enige zwakte, een dubbel pion op de G-lijn, leek me niet voldoende om de remise niet te aanvaarden.   Met 2/7 eindigt voor mij een Liga die ik zo snel mogelijk wil vergeten. Tabula rasa ! Volgend jaar in Gistel zien ze mij met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid terug

Maddens Philippe (1254) – Vanassche Renaat (1224) 0-1

ik heb mijn match in het hol van de leeuw in Roeselare een dag voordien gespeeld, tegen Philip Maddens 1247elo met zwart, ik kwam een pion voor, een tijd later een tweede pion , toen ik op de 32ste zet nog minimum een kwaliteit won met een paardvork op koning en toren, gaf hij op na 1u36′ spelen, ik haal 3,5 op 7 en evenaar mijn beste liga van vier jaar geleden in Gistel

Djaka Dharmadi (1236) -Leuridan Brecht (1251)

Doordat mijn tegenstander  op zondag niet kon spelen heb ik hem enkele dagen voor de laatste ligadag bij mij thuis uitgenodigd om de partij af te werken.  Vol goesting en moed begon ik aan m’n zetten.  Na de opening d4-d5  kwam wit al snel opdraven met dame en zette mij schaak op linkervleugel.  Daardoor kwam ik pion minder. Toch begon ik met ruilen.  Wat mij niet goed uitkwam.  Door de witte dame aan te vallen met mijn toren valt mijn loper.   Daarna kon ik het niet meer recht trekken.  Conclusie: opgave van meer van 2 uur spelen.   Mijn moraal krijgt een flinke deuk.

De liga was voor de meeste Veurnse deelnemers niet zo goed verlopen.  Aurele en Geert behaalden maar 2 punten.  Brecht deed het nog slechter.  Hij behaalt maar 1,5 pt.  Toch hebben ze goed gestreden.  Renaat deed het uitstekend met 3,5 ptn en was de beste van de veurne delegatie.  Volgend seizoen vindt de liga plaats in Gistel.  Benieuwd of er toch iets beter zal gescoord worden als het afgelopen seizoen.

Over Brecht

Avatar foto
Brecht werd kampioen in de C-klasse in 2011. Daarnaast is hij ook secretaris van de club en zorgt hij voor de wekelijkse nieuwsbrief. In 2008 werd hij Schaakpersoonlijkheid van het jaar.

Bekijk ook

Clubkampioenschap Poule 1 – Klassement

Naam ELO Land Ptn 1 Danneel Geert 2020 BEL 10.0/11 2 Deknuydt Claudy 1859 BEL …