woensdag 8 februari 2023

Speeldag 7: St-Amandsberg 2 – Veurne 1

Op bord 1 moest Geert opboksen tegen een super passief spelende tegenspeler. Geert viel aan door zijn h,g,f en e pionnen op te spelen , een gewaagde operatie maar zijn aanval sloeg door.

Op bord 2 kreeg ik ook een passief spelen de speler. Ik ben dat nog nooit tegengekomen iemand die na 20 zetten alleen zijn koning van g8 naar f8 speelde. Er zat niets anders op dan zelf aan te vallen met f5. Ik kon goed profiteren van zijn ingesloten stukken en een pion winnen en een beetje later een 2de. Na bijna 6 uur was de strijd gewonnen.

Op bord 3 kwam Frans goed uit de opening maar door het ruilen van de paarden en de lopers vervlakte de stelling en werd remise overeengekomen.

Op bord 4 kwam Jean nog het best uit de opening. Maar om een of andere reden (niemand had veel tijd om te kijken naar een andere partij) kwam hij in een verloren eindspel. Alle informatie komt door de speler zelf maar van Jean heb ik niet veel gehoord.

De cijfers

stamandsberg2 - veurne1

Klassement Veurne 1

stamandsberg2 - veurne1

Dave

Veurne 2 was bye. Het klassement van Veurne 2 vind je hieronder terug.

Klassement Veurne 2

R7-Veurne2

Over Niels

Niels is al jarenlang jeugdvoorzitter. Tot op heden won hij enkele titels in de A-, B- en C-klasse, alsook blitz- en doorgeeftitels. Hij werd ook enkele keren verkozen tot Schaakpersoonlijkheid van het jaar. Naast de bezigheden met de jeugd, is hij ook secretaris en technisch webmaster van onze club. In het echte leven is hij actief in de IT-wereld.

Bekijk ook

Zomernieuws V

Ook Jacky zal het nog eens proberen deze zomer. Het sterke Brugse Meesters gaat door …