vrijdag 9 juni 2023

Wat kan er nog?

Met enkel nog inhaaldagen voor de boeg, zijn we aan het rekenen geslagen en hebben een overzicht gemaakt van wat nog kan en wat niet meer…

Poule A

Twee spelers zijn al helemaal zeker van hun reeks. Steve speelt zeker in de A-klasse en Christian speelt zeker in de C-klasse.

 • Ronny kan zijn titel verdedigen in de A-reeks als hij 1 op 3 haalt tegen het trio Bart Quintelier – Niels – Jean. 99% kans dat dit wel lukt.
 • Jean kan in de A-reeks spelen als hij wint tegen Bart Meijfroidt. Als Dave niet wint van Michael dan is 0,5 op 2 tegen Ronny en Bart voldoende.
 • Bart Meijfroidt kan ook nog in de A-reeks geraken als hij wint tegen Steve of Jean. 0,5 op 2 is voldoende als Dave niet wint tegen Michael.
 • Niels kan ook nog in de A-reeks geraken als hij wint tegen Ronny (weinig waarschijnlijk, maar kom…) én als de voorzitter geen 1 op 2 haalt.
 • Aurèle kan nog in de A geraken als hij wint tegen Bart Q. én Steve. Extra voorwaarde is dat Dave niet mag winnen van Michael.
 • Geert Verslype ontloopt de C-reeks als hij wint tegen Duy. Remise is ook voldoende als hij dan nog 1 punt haalt tegen Bart Q. en Michael.
 • Duy heeft veel geluk nodig om niet voor het vierde jaar op rij in de C-reeks te belanden. Hij moet winnen van Geert & Bart Q. én Geert mag niet meer dan 1 punt halen tegen Michael en Bart Q.
 • Michael kan nog in de B-reeks geraken als er zich een half mirakel voordoet. Als Geert niet wint van Bart Q. is 3,5 punten genoeg tegen Steve, Dave, Bart Q. en Geert. Wint Geert toch, dan moet hij alles winnen.
 • En ook Bart Quintelier kan mits een wonder nog in de B-reeks geraken. Aurèle mag niet winnen van Steve, Geert mag niet meer dan 1 op 2 halen en oh ja… Bart moet 4,5 op 5 halen tegen Ronny, Geert, Michael, Duy en Aurèle. Onmogelijk is het niet, maar….

Klassement Poule A

Naam Reeks Ptn
1 Brokken Steve A 7.5 / 8
2 Lucas Jean A of B 6.5 / 9
3 Hanssen Ronny A of B 6.5 / 8
4 Meijfroidt Bart A of B 6.0 / 9
5 Harteel Dave A of B 6.0 / 10
6 Geryl Niels A of B 6.0 / 10
7 Lenoir Aurele A of B 4.5 / 9
8 Verslype Geert B of C 3.5 / 8
9 Le Duy B of C 2.5 / 9
10 Thibaut Christian C 2.5 / 11
11 Robinson Michael B of C 0.5 / 7
12 Quintelier Bart B of C 0.0 / 6

Poule B

In de andere poule is het ongemeen spannend voor de laatste A-plekjes, maar ook de laatste C-plek is nog vacant. Philip en Dennis vechten die plek (wellicht) onderling uit.

De drie laatsten in de reeks zijn al zeker van deelname aan de C-reeks. Jonas, Brecht en Seba kunnen wel nog als scherprechter fungeren.

 • Geert Danneel speelt wellicht in de A-reeks. Met één punt tegen het trio Seba-Jacky-Piet is die A-plek een zekerheid.
 • Claudy is ook bijna zeker van een A-plekje. De ex-clubkampioen heeft voldoende aan anderhalf punt tegen Seba, Bas en Jonas.
 • Jacky heeft wat meeval nodig als hij minder dan een punt sprokkelt tegen Frans en Geert. Een remise tegen Frans is voldoende als Piet niet wint van Geert.
 • Frans zit in bijna dezelfde situatie als Jacky. Remise tegen Jacky is voldoende als Piet niet wint van Geert. Winst tegen Jacky of Bas is 100% zekerheid.
 • Piet heeft zijn lot niet meer in eigen handen. Winst tegen Geert is verplicht en dan mogen Bas, Claudy en Frans niet met 7 punten of meer eindigen.
 • Guy kan eigenlijk nog in alle reeksen belanden. De grootste kans is de B-reeks. Een half punt tegen Dennis en Bas is daartoe voldoende. Bij een dubbele winst, zit hij niet in de A-reeks als Frans wint van Bas en Jacky van Frans wint. In het specifieke geval dat Philip wint van Dennis en Guy 0 op 2 haalt, eindigt hij alsnog in de C-reeks.
 • Bas kan ook nog in alle reeksen belanden, maar dat komt doorgaans door het grote aantal inhaalwedstrijden. Met 3,5 op 5 (tegen Guy, Jonas, Seba, Claudy en Frans) is hij zeker van de A-reeks. 2,5 punten kan genoeg zijn als Guy niet wint van Dennis én Jacky en Frans alles verliezen. Hij eindigt alsnog in de C-reeks als hij alles verliest én Philip minstens 0,5 op 2 haalt tegen Brecht en Dennis.
 • Dennis brengt de rest van het seizoen in de B-reeks door als hij wint van Philip. Bij remise tegen Philip moet hij óf zelf minstens een half punt tegen Guy halen óf hopen dat Philip niet wint tegen Brecht.
 • Philip heeft -net als Dennis- zijn lot in eigen handen. Winst tegen Dennis is voldoende als die niet wint van Guy én Philip niet verliest van Brecht. Remise is voldoende als Philip wint tegen Brecht én Dennis verliest van Guy.

Klassement Poule B

Naam Reeks Ptn
1 Danneel Geert A of B 7.0 / 8
2 Deknuydt Claudy A of B 6.5 / 8
3 Mahieu Jacques A of B 6.5 / 9
4 Van Eert Frans A of B 6.5 / 9
5 Decock Piet A of B 6.0 / 10
6 Feys Guy A of B of C 5.0 / 9
7 Calcoen Bas A of B (of C) 4.0 / 6
8 Daen Denis B of C 4.0 / 9
9 Gesquiere Philip B of C 3.5 / 9
10 Vandeputte Jonas C 1.5 / 9
11 Leuridan Brecht C 1.5 / 10
12 Rock Sebastien C 0.0 / 8

Hoe zien de reeksen er vermoedelijk uit?

A-reeks B-Reeks C-reeks
Steve Brokken Niels Geryl (Bart Meijfroidt) Christian Thibaut
Ronny Hanssen Dave Harteel (Jean Lucas) Duy Le (Geert Verslype)
Jean Lucas (Dave Harteel) Aurèle Lenoir Michael Robinson
Bart Meijfroidt (Niels Geryl) Geert Verslype (Duy Le) Bart Quintelier
Geert Danneel Piet Decock Jonas Vandeputte
Claudy Deknuydt Guy Feys (Jacky Mahieu) Brecht Leuridan
Frans Van Eert (Bas Calcoen) Bas Calcoen (Frans Van Eert) Sebastien Rock
Jacky Mahieu (Guy Feys) Philip Gesquière (Dennis Daen) Dennis Daen (Philip Gesquière)

Vetgedrukte namen zijn zeker van hun plaats.
Schuingedrukte namen zijn de andere kanshebbers, maar met iets minder kans.

Over Niels

Niels is al jarenlang jeugdvoorzitter. Tot op heden won hij enkele titels in de A-, B- en C-klasse, alsook blitz- en doorgeeftitels. Hij werd ook enkele keren verkozen tot Schaakpersoonlijkheid van het jaar. Naast de bezigheden met de jeugd, is hij ook secretaris en technisch webmaster van onze club. In het echte leven is hij actief in de IT-wereld.

Bekijk ook

Interclub

Uitslagen Lentetoernooi 2018

Ronde 1 27/4/2018 1 Verslype Geert (4.0) 1-0 Rock Sebastien (3.0) 2 Harteel Dave (5.0) …

Eén reactie

 1. Avatar foto
  Jacky "l'homme au capio"

  Mooie analyse! Inderdaad spannend tot het einde en voor mij het bewijs dat de poules hun nut hebben. Hoe de samenstelling uiteindelijk er moge uitzien, het wordt ongetwijfeld een spannende strijd om de titel in elk van de drie mooie reeksen!