woensdag 8 februari 2023

IC ronde 2 op 11/10/2015: Veurne 1 – KGSRL 6: 2-2

We speelden gisteren tegen gekende sympathieke spelers van KGSRL. Geert kreeg een offbeat variant van zijn eigen verdediging. Beide spelers gebruikten veel tijd. Geert had een ruimtevoordeel tegen een heel solide gesloten stelling. Door zijn pionnen voor zijn koning op te spelen kreeg Geert een sterke aanval die alleen kon afgewend worden door een stuk te geven.

Op bord 2 kreeg ik een passief spelende tegenspeler, die vrijwillig zijn witte loper ruilde voor mijn loper. Mijn tegenspeler wilde een aanval op mijn damevleugel en liet zijn koning onbeschermd, zo kon ik een pion winnen. Dit kwam blijkbaar hard aan want ik kon door een kleine combinatie een stuk winnen.

Op bord 3 speelde Claudy heel aanvallend. Zijn aanval drong niet door en zijn tegenspeler kon profiteren van op gespeelde pionnen van Claudy en dit gaf een mooie mat met een loper, paard en pion.

Op bord 4 kwam Frans goed uit de opening. Ik dacht zelf dat Frans gewonnen stond (stukwinst was onvermijdelijk) maar na lang nadenken offerde zijn tegenspeler een kwaliteit. Het was de winnende zet.

Verslag van kapitein Dave

DSC00116

Over Jacky "l'homme au capio"

Avatar foto
Ooit clubkampioen geweest en met 2025 Elo de expertklasse bereikt. Na 28 jaar volledige stop (om beroepsredenen en andere interessevelden) terug de schaakstukken vanonder het stof gehaald en de eerste twee jaar heel wat Elo punten ingeboet. Ondertussen weer trouwe "Caïssa lover" die op menig internationaal toernooi in Noord Frankrijk als deelnemer te zien is (mijn nieuwe passie na mijn basket periode). Ambitie: fun en toch weer die 1800 grens bereiken (maar nu FIDE)! En dan zien we wel ;-)

Bekijk ook

Clubkampioenschap Poule 1 – Resultaten

Ronde 1 28/9/2018 1 Meijfroidt Bart Bye 2 Van Eert Frans ½-½ Geryl Niels 3 …