woensdag 8 februari 2023

EN TOEN WAS ER … KBSK 6 – VEURNE 2 29/11/2015

Paniek in de rangen de vrijdagavond voor de samenstelling van ploeg 2. Jacky noch Aurèle kunnen spelen en op verplaatsing speelt Claudy niet mee in ploeg 1. Dat betekent dat Frans ploeg 1 vervoegt.

Guy wou liever ook niet spelen maar doet het toch, 2 maand oude kleindochter Anaïs zal het even zonder haar grootouders van de zee moeten stellen… .

De zoektocht naar het ontbrekende bord (Jean en Renaat spelen gelukkig wel) gaat moeizaam maar Brecht wil zijn vrije zondagnamiddag wel opofferen. John blijkt zaterdag evenwel bereid te spelen in zijn plaats.

Brothers in arms John en Renaat (die een zware nacht heeft gehad) vertrekken vanuit Veurne met de auto van John, Jean, ik en Canelle volgen.

We krijgen jonge gastjes tegenover ons, en dat is altijd opletten geblazen.

Renaat verliest helaas al heel snel zijn dame, het staat 1 – 0 voor Brugge 6. Op dat moment staat Jean al lekker, bij mij staat het nog gelijk maar John worstelt met een wat gebrekkige ontwikkeling. Twee Brugse verbonden opgerukte centrumpionnen verlammen zijn stelling. John stribbelt lang tegen maar moet de duimen leggen.

Jean heeft ondertussen zijn moordende aanval  met verdubbelde torens, dame en loper afgerond, het staat  2 – 1 voor Brugge. Zelf bekom ik met wit iets meer ruimte uit de Slavische opening als mijn jeugdige tegenstander (14 jaar en 1410 elo’s rijk) een dubbelaanval via de c-lijn overziet en een stuk moet verliezen. Het heeft mij evenwel een hoop tijd gekost, en Wout speelt dan ook moedig  verder maar verliest gaandeweg nog wat pionnen. Eenmaal  de tijdnood voorbij geeft hij de kansloze tegenstand op.

We winnen niet, maar we verliezen ook niet, er is geen man overboord.

De cijfers

KBSK 6 ELO VEURNE ELO UITSLAG
BORD 1 CALLEBAUT GIOVANNI 1411 LUCAS JEAN 1720 0 – 1
BORD 2 DUC WOUT 1410 FEYS GUY 1686 0 – 1
BORD 3 VERBEKE LUCAS 1324 VANHESTE JOHN 1317 1 – 0
BORD 4 VANHEE LARS 1323 VANASSCHE RENAAT 1303 1 – 0
2 – 2
Guy

Over Jacky "l'homme au capio"

Avatar foto
Ooit clubkampioen geweest en met 2025 Elo de expertklasse bereikt. Na 28 jaar volledige stop (om beroepsredenen en andere interessevelden) terug de schaakstukken vanonder het stof gehaald en de eerste twee jaar heel wat Elo punten ingeboet. Ondertussen weer trouwe "Caïssa lover" die op menig internationaal toernooi in Noord Frankrijk als deelnemer te zien is (mijn nieuwe passie na mijn basket periode). Ambitie: fun en toch weer die 1800 grens bereiken (maar nu FIDE)! En dan zien we wel ;-)

Bekijk ook

Clubkampioenschap Poule 2 – Klassement

Klassement Poule 2 1 Thibaut Christian 1484 9.5 / 11 2 Robinson Michael 1456 8,5 …