woensdag 8 februari 2023

IC ronde 3: Knappe overwinning van Veurne 1 op Knokke 1 in 4-e Nat.D!

Op bord 1 mocht Geert het opnemen tegen de grootste elo-stijger van Knokke. Geert kwam met een licht voordeel uit de opening maar hij gaf het weg door een mindere zet. Het werd een spannende partij met kansen voor beide spelers .

Op bord 2 kreeg ik dezelfde opening als mijn partij tegen Frans. Deze keer speelde ik  veel nauwkeuriger . In een tactische stelling waar ik positioneel gewonnen stond bood mijn tegenspeler remise aan. Ik aanvaardde het remise voorstel omdat Aurèle en Frans gewonnen hadden.

Op bord 3 kwam Frans verloren te staan door te vroeg te rokeren ipv eerst h6 te spelen. Zijn tegenspeler kreeg een winnende aanval maar door zijn dame op een verkeerd veld te spelen won Frans een stuk.

Op bord 4 was Aurèle duidelijk sterker en won overtuigend.

De individuele resultaten:

Capture1

Het klassement:

Capture3

Captain Dave

Over Jacky "l'homme au capio"

Avatar foto
Ooit clubkampioen geweest en met 2025 Elo de expertklasse bereikt. Na 28 jaar volledige stop (om beroepsredenen en andere interessevelden) terug de schaakstukken vanonder het stof gehaald en de eerste twee jaar heel wat Elo punten ingeboet. Ondertussen weer trouwe "Caïssa lover" die op menig internationaal toernooi in Noord Frankrijk als deelnemer te zien is (mijn nieuwe passie na mijn basket periode). Ambitie: fun en toch weer die 1800 grens bereiken (maar nu FIDE)! En dan zien we wel ;-)

Bekijk ook

Zomernieuws V

Ook Jacky zal het nog eens proberen deze zomer. Het sterke Brugse Meesters gaat door …