vrijdag 9 juni 2023

LIGA: 3de speeldag

Op de 3de speeldag verloor Renaat zijn partij van de ex-voorzitter van de schaakclub van Wervik. Aurele speelde zijn partij later in de club in Veurne. Hieronder het verslagje van renaat en Auréle hen partij:

Lenoir Auréle – Da Silva Heleno Jorit

Na een blunder met pion kon ik het niet meer goedmaken tegen deze getalenteerde jonge knaap Jorit. Opgave was de beste optie.

Djaka Dharmadi – Vanassche Renaat

Na twee zetten stond ik al een pion voor, na minder dan tien zetten al twee pionnen, ik denk ‘rustig uitspelen en ik win’, plots rokeert hij, ik bekijk het niet, doe een loperzet en pafff, ik sta mat in één, verloren na dertien zetten, een zware ontgoocheling, maar door het Zwitsers systeem zal ik volgende ronde dan een haalbare loting hebben.

Op de 4de speeldag behaalde Aurele remise tegen zijn kompaan en schaakveteraan Herman Ottevaere. Renaat verloor zijn partij.

Lenoir Auréle – Ottevaere Herman

Naar gewoonte remise overeengekomen.

Vanassche Renaat – Vancoillie Florian

Ik rokeer op de twaalfde zet, hij op de dertiende, ik stond nagenoeg de hele partij beter, op de 29ste zet stond ik nog een pion voor met elk ook een toren en paard, vijf pionnen tegen vier dus, dan liet ik me mat in een zetten, tweede opeenvolgende partij voor de liga dat ik gewonnen sta en me mat laat zetten, k zal de volgende ronde op het laatste bord moeten of zo, wijze les is ‘nooit een tegenstander onderschatten’

Over Sebastien Rock

Avatar foto
Seba is al sinds jaar en dag trouw lid van de club. Met verschillende passages in het bestuur als secretaris, feestleider, webmaster... is Seba een geëngageerd lid.

Bekijk ook

Liga Brugge Ronde 6

Hier het verslagje van de voorlaatste speeldag van Liga in Brugge: Piceu Jarid – Lenoir …