vrijdag 2 juni 2023

NATIONALE INTERCLUB 5E AFDELING REEKS M 27-09-2015 RONDE 1 ESTAIMPUIS 2 – VEURNE 2

27 september, het nieuwe interclubseizoen gaat van start. Veurne 2 trekt naar Henegouwen, de Leopoldstraat in Moeskroen. Een kleuter- en lagere school waar de sympathieke jongens van Estaimpuis ons opwachten. Jacky die zelf reed is er al als wij – dat zijn Jean, Renaat en ik – er even voor twee aankomen.

Jean op bord één heeft een off-day, hij moet algauw zijn dame geven voor een stuk, zijn tegenstander laat hem niet meer los en vrij snel moet het Veurnse eerste bord de vlag strijken.

Ik heb op bord twee ook al niet zo’n beste papieren, maar kan afwikkelen naar een eindspel met ongelijke lopers bij gelijke pionstelling, waar mijn loper duidelijk wat minder is dan die van de tegenstander, maar Romain ziet er geen heil meer in en stelt remise voor. Na kort overleg met Jacky – Renaat staat op dat moment niet bijster goed (een kwaliteit achter) – en bij Jacky zelf is het nog onduidelijk, wordt beslist de remise te aanvaarden. Ik heb in elk geval geen schaaktechnische redenen te weigeren.

Even later kan Jacky knap tactisch een stuk winnen, de afwikkeling duurt nog even, maar Jacky laat niet meer los en wint. De bordjes staan gelijk.

En dan ons vierde bord, Renaat, die al een hele tijd met een kwaliteit minder moet spelen, ziet kans een centrale vrijpion vervaarlijk te laten oprukken. De tegenstander reageert evenwel verkeerd en we zien al snel dat Renaat minstens remise heeft tot het Henegouwse 4e bord de ultieme fout maakt en de vrijpion niet meer te stoppen blijkt! Knap vechtwerk van Renaat en de ploegwinst is een feit!

Een goed begin van de interclub!

En hoe het Veurne 1 verging, lees je in het verslag van Dave!

Groeten van een contente Guy

 

De cijfers:

Pijcke Benoit (1679) – Lucas Jean (1720)                                3 – 1

Sergent Romain (1611) – Feys Guy (1686)                               2 – 2

Canario Jonathan (1437) – Mahieu Jacques (1646)              1 – 3

Poirier Remi (1399) – Vanassche Renaat (1303)                    1 – 3

7 – 9

Over Jacky "l'homme au capio"

Avatar foto
Ooit clubkampioen geweest en met 2025 Elo de expertklasse bereikt. Na 28 jaar volledige stop (om beroepsredenen en andere interessevelden) terug de schaakstukken vanonder het stof gehaald en de eerste twee jaar heel wat Elo punten ingeboet. Ondertussen weer trouwe "Caïssa lover" die op menig internationaal toernooi in Noord Frankrijk als deelnemer te zien is (mijn nieuwe passie na mijn basket periode). Ambitie: fun en toch weer die 1800 grens bereiken (maar nu FIDE)! En dan zien we wel ;-)

Bekijk ook

Clubkampioenschap Poule 1 – Resultaten

Ronde 1 28/9/2018 1 Meijfroidt Bart Bye 2 Van Eert Frans ½-½ Geryl Niels 3 …