woensdag 8 februari 2023

Ronde 5: KBSK 4 – Veurne 1 … overtuigende overwinning van de Veurnse Witte Paarden

Gisteren namen we het op tegen een ploeg van de  onderste regionen  van het klassement. Een gemakkelijke verplaatsing dachten we maar in werkelijkheid kon de score helemaal anders zijn.

Op bord 1 kreeg Geert  een mindere variant tegen zijn gekende opening. Misschien dacht zijn tegenspeler hem te verrassen. Geert bouwde geleidelijk zijn voorsprong uit en kon met enkele precieze zetten de overwinning binnenhalen.

Op bord 2 speelde Ronny een  sterke partij ,zwart nam de d- pion maar verloor zijn dame voor 3 lichte stukken. Ronny offerde nog een pion om de koning van zijn tegenspeler in het centrum te houden en veel dreigingen te creëren.  Zijn tegenspeler gaf zijn dame terug voor een toren en een loper maar Ronny  hield het initiatief en won.

Op bord 3 had ik een complete offday ,toegegeven ik heb een tamme maar solide openingsrepertoire. Door te actief te spelen kwam ik volledig verloren te staan.  Ik had toen een loper moeten geven tegen 2  pionnen. Gelukkig  gebruikte mijn tegenspeler veel tijd en stelde  hij remise voor.

Op bord 4  verbruikten beide spelers  veel  tijd na 20 zetten hadden  ze nog beide 20 minuten  over.  Beide spelers konden nu  winnen  maar de ervaring van Frans gaf de doorslag.

Veurne1

Captain Dave

Over Jacky "l'homme au capio"

Avatar foto
Ooit clubkampioen geweest en met 2025 Elo de expertklasse bereikt. Na 28 jaar volledige stop (om beroepsredenen en andere interessevelden) terug de schaakstukken vanonder het stof gehaald en de eerste twee jaar heel wat Elo punten ingeboet. Ondertussen weer trouwe "Caïssa lover" die op menig internationaal toernooi in Noord Frankrijk als deelnemer te zien is (mijn nieuwe passie na mijn basket periode). Ambitie: fun en toch weer die 1800 grens bereiken (maar nu FIDE)! En dan zien we wel ;-)

Bekijk ook

Klassement C-klasse 2018

Klassement C-Reeks 1 Vandenbussche Dries 11,5 / 17 2 Vandeputte Jonas 11 / 17 3 …