vrijdag 9 juni 2023

Speeldag 6 Liga: De laatste loodjes

Cottegnie Francis (1895) – Lenoir Auréle (1791) 0.5 – 0.5

Normale stelling opgesteld.  Wit doet niet de beste opstelling zodat zwart in een redelijk goeie positie tegen die sterke speler remise voorstelde.

Decock Piet (1669) – Wollaert Bram (1670)

Geen verslag omdat deze partij nog moet gespeeld worden.

Vancoillie Guido (1515) – Verslype Geert (1481)  0.5 – 0.5

Het spel gaat gelijk op. Na diverse ruilbeurten rest mij een paard tegen een loper.

Ik kies derhalve voor een gesloten spel dat zijn loper blokkeert.  Het sterk paard creëert mogelijkheden. Mogelijkheden die ik volgens Fritz helaas niet allemaal benut heb…  Mijn tegenstander ziet mat in 2 na een offer en hapt niet toe. Guido aanvaardt mijn voorstel tot remise na zet 44, met alle pionnen op het bord.

Gesquiere Philip (1484) – Maddens Philip (1169) 1 – 0

Mijn tegenstander redelijk vlug kunnen lam leggen.  Zwart kon ook niet lang weerstand bieden  Lang heeft de wedstrijd niet geduurd.

Vanassche Renaat (1265) – Cools Tristan (1212) 0 – 1

Zondag geschaakt voor de zesde ronde van de liga van West-Vlaanderen in Gistel, tegen Tristan Cool met wit, rokade op zesde en zevende zet respectievelijk, in het middenspel een kwaliteit voorgekomen en ik dacht dat ik dus moest winnen, een kwaliteit weggeblunderd later, in het eindspel zat alles vast, evenveel pionnen, hij nog een toren en loper, ik een toren en paard, zijn koning stond beter en ik moest lijdzaam toezien, links nog een promotie proberen forceren, maar uiteindelijk gaf ik op met een koning en pion tegen een koning en twee pionnen, na 2u25′ spelen en 59 zetten, de winst lag voor het grijpen , maar in het eindspel heeft hij het mooi afgemaakt, ik heb nu twee op zes.

De Martelaere Marcel (1220) – Leuridan Brecht (1204)

Mijn opening goed en vlot kunnen doorstaan.  Op de 15de zet met paard zijn pion kunnen wegslaan.  Later verliest zwart een penning tussen dame en toren uit het oog zodat ik die laatste kan bemachtigen.  Zwart probeert nog sterk over te komen maar ik wijk van geen kanten.  Mat met loper en 2 torens op zet 32.  Zeer opgelucht en tevreden na een toch wel lastige en tegenstrijdige wedstrijd.

Over Niels

Niels is al jarenlang jeugdvoorzitter. Tot op heden won hij enkele titels in de A-, B- en C-klasse, alsook blitz- en doorgeeftitels. Hij werd ook enkele keren verkozen tot Schaakpersoonlijkheid van het jaar. Naast de bezigheden met de jeugd, is hij ook secretaris en technisch webmaster van onze club. In het echte leven is hij actief in de IT-wereld.

Bekijk ook

Liga Brugge Ronde 6

Hier het verslagje van de voorlaatste speeldag van Liga in Brugge: Piceu Jarid – Lenoir …