vrijdag 9 juni 2023

Speeldag 6: Veurne 2 – KISK 2

11 januari 2015, de eerste interclubwedstrijd van het nieuwe jaar. Gelukkig brengt Dave mij  ’s morgens de sleutels van het lokaal, het zou niet de eerste keer zijn dat ik op tijd vertrek, maar bij aankomst besef dat ik geen sleutels heb… .

Ruim op tijd om 13.05u kom ik aan, en om halftwee komen Seba en Renaat een handje helpen, zij moeten een inhaalpartij spelen.

Alles staat netjes klaar als Ieper 2 en Wervik vrijwel tegelijkertijd binnensijpelen.

Veurne 2 heeft een ploegje dat er mag wezen, Frans op het eerste bord, Aurèle op het tweede, Jean op het derde en ik op het vierde.

Frans is wel heel rap met zijn winst, na negen zetten overziet zijn tegenstander een loperoffer met damewinst. 1-0 voor Veurne 2.
Jean is de tweede die wint, maar naar het schijnt “cowboygewijs”. Ik heb het niet gezien wegens te druk met mijn eigen partij.
Mijn tegenstander is nog geeneens 8 jaar en heeft al een kleine 1400 Elo. De jonge Jorit overspeelt mij in de opening volledig, en als wanhoopspoging offer ik een pion op h7 die hij evenwel gelukkig voor mij niet neemt. Ik kom een beetje terug in het spel en denk zelfs het pionneneindspel dat resulteert te kunnen winnen, mijn koning staat meer centraal en ik heb een (pion)tempo meer, maar er blijkt geen doorkomen aan. Remise dus. Jean wint ondertussen ook, het staat 2,5 – 0,5 en Veurne 2 wint in elk geval.
Aurèle staat dan al enige tijd een stuk voor een pion voor, en maakt dat even later ook vakkundig af. 3,5 – 0,5 dus en daar valt mee te leven!

Ook Veurne 1 wint met schitterende cijfers, maar dat lees je in het verslag van Dave!

Alvast een prachtig jaarbegin voor de Veurnse interclubploegen!

Klassement

Uitslagen

Guy

 

Over Guy

Avatar foto

Bekijk ook

Clubkampioenschap Poule 1 – Klassement

Naam ELO Land Ptn 1 Danneel Geert 2020 BEL 10.0/11 2 Deknuydt Claudy 1859 BEL …

Eén reactie

  1. Avatar foto
    Jacky "l'homme au capio"

    Prachtig resultaat van de two en ook je remise mag er zijn … Jorit (de kleinzoon van Francis Cottegnie) is een sterke speler aan het worden!