woensdag 8 februari 2023

Veurne 1 voor het eerst met zijn sterkst mogelijke opstelling!

Verslag   Veurne 1 – Landegem 2            3-1

Veurne1

Zondag namen we het op tegen een volledig anders samengesteld Landegem. Gelukkig konden we rekenen op Ronny.

Op bord 1 kreeg Geert een opening tegen die goed paste met zijn aanvallende stijl. Geert won omdat zijn stukken veel beter samenwerkten.

Op bord 2  kon Ronny nog net alles goed verdedigen tegen een sterk spelende tegenspeler. Het werd remise.

Op bord 3 kreeg ik terug dezelfde opening tegen als de vorige ontmoetingen. Ik wist dat ik beter stond er werd remise gevraagd en ging akkoord.  Op deze wijze hadden we de overwinning binnen en nam geen verder risico.

Op bord 4 forceerde  Claudy de boel een beetje teveel en verloor een pion. In het eindspel had Claudy  een veel actievere koning maar nog altijd een pion minder. De partij was eigenlijk niet te winnen maar zijn tegenspeler nam teveel risico en verloor.

Captain Dave

Over Jacky "l'homme au capio"

Avatar foto
Ooit clubkampioen geweest en met 2025 Elo de expertklasse bereikt. Na 28 jaar volledige stop (om beroepsredenen en andere interessevelden) terug de schaakstukken vanonder het stof gehaald en de eerste twee jaar heel wat Elo punten ingeboet. Ondertussen weer trouwe "Caïssa lover" die op menig internationaal toernooi in Noord Frankrijk als deelnemer te zien is (mijn nieuwe passie na mijn basket periode). Ambitie: fun en toch weer die 1800 grens bereiken (maar nu FIDE)! En dan zien we wel ;-)

Bekijk ook

Liga Brugge Ronde 6

Hier het verslagje van de voorlaatste speeldag van Liga in Brugge: Piceu Jarid – Lenoir …