zondag 26 maart 2023

Zomernieuws.

De clubactiviteiten liggen in de meeste clubs nagenoeg stil in de zomerperiode.  Voor wie er maar niet genoeg van kan krijgen maar niet de tijd (of de goesting) heeft om aan internationale toernooien deel te nemen is volgende misschien een alternatief.

Fide gaat mee met zijn tijd en biedt nu ook “on line chess” aan. In de “Fide Online Arena” powered by Premium Chess kan je bullet, blitz en rapid partijen/toernooien spelen tegen spelers over gans de wereld en dit in een beveiligde omgeving dank zij het Fide Ace guard anti-cheating systeem!

Dit kan gratis of betalend. De betalende leden krijgen een officiële online rating en worden tevens de mogelijkheid geboden om  officiële “Arena” Fide titels te behalen (voor de “mindere goden” tot Elo 2000).  Geïnteresseerden vinden alle informatie via deze link.

Ik ben er alvast aan begonnen … maar doe toch aan die internationale toernooien mee 😉

Over Jacky "l'homme au capio"

Avatar foto
Ooit clubkampioen geweest en met 2025 Elo de expertklasse bereikt. Na 28 jaar volledige stop (om beroepsredenen en andere interessevelden) terug de schaakstukken vanonder het stof gehaald en de eerste twee jaar heel wat Elo punten ingeboet. Ondertussen weer trouwe "Caïssa lover" die op menig internationaal toernooi in Noord Frankrijk als deelnemer te zien is (mijn nieuwe passie na mijn basket periode). Ambitie: fun en toch weer die 1800 grens bereiken (maar nu FIDE)! En dan zien we wel ;-)

Bekijk ook

Clubkampioenschap Poule 2 – Klassement

Klassement Poule 2 1 Thibaut Christian 1484 9.5 / 11 2 Robinson Michael 1456 8,5 …

Eén reactie

  1. Avatar foto
    Jacky "l'homme au capio"

    En mijn eerste officiële Fide titel is binnen .. jullie mogen me nu Arena Fide Master noemen 😉 http://ratings.fide.com/card.phtml?event=234842 Dit was gemakkellijk … alhoewel. De volgende stap Arena International Master zal wel wat meer tijd vergen!