zondag 26 maart 2023
Liga Bredene/Oostende R1

1ste ronde Liga Bredene-Oostende

Een goed begin…

De Liga is weer begonnen. Dit seizoen in Bredene en Oostende met ouwe gedienden Aurele, Renaat en Brecht. Nieuwkomer is John Destreel. De andere John Vanheste doet ook mee maar die kwam al niet opdagen op de eerste ronde. Hieronder het verslag van de eerste ronde.

JODTS Benny (2010) – LENOIR Aurèle (1712) 1-0

Mooie match waarin zwart in een heel goede positie kwam met de grootste winstkansen. Een onnodige blunder zorgde echter voor stukverlies waardoor wit gevleid het punt veroverde. Het geluk is blijkbaar het recht van de sterkste.

 

Vanassche Renaat (1303) – Simon Gellinck (0) 1-0
zondag in de liga van West-Vlaanderen in Bredene gewonnen na ongeveer 50 zetten met wit tegen Simon Gellinck, eerst een pion achtergekomen, ik zeg ik ga doorspelen, ik kwam in een eindspel met een pion achter, met enkel nog koning en pionnen, mijn koning stond wel dichter bij het centrum, ik kon een dubbelpion opfretten voor een enkele pion voor mij, mijn koning stond nog steeds beter, met elk evenveel pionnen gingen we door, op het einde had ik een koning en twee pionnen tg hij een koning en een pion, met elk een koning en ik nog een pion kon ik me gelukkig laten promoveren en met een dame erbij werd het simpel mat zetten, dat jongetje speelde goed, voor mijn pion achterstand had ik al remise voorgesteld, 1.5 op twee dit weekend, lekker

Tenslotte behaalde Brecht een punt omdat zijn tegenspeler John niet kwam opdagen. De andere John z’n partij werd uitgesteld en wordt misschien later gespeeld.

Over Brecht

Avatar foto
Brecht werd kampioen in de C-klasse in 2011. Daarnaast is hij ook secretaris van de club en zorgt hij voor de wekelijkse nieuwsbrief. In 2008 werd hij Schaakpersoonlijkheid van het jaar.

Bekijk ook

Clubkampioenschap Poule 1 – Resultaten

Ronde 1 28/9/2018 1 Meijfroidt Bart Bye 2 Van Eert Frans ½-½ Geryl Niels 3 …