woensdag 8 februari 2023

De slotronde was loodzwaar voor Veurne 2 in N5 … “you either win or you learn”

Het was inderdaad een harde noot om te kraken. Hun eerste twee borden waren sterker dan die van Veurne 1! Izegem is volgend jaar in vierde een van de titelkandidaten.

Hierna vind je een verslag van mijn partij.

Stefaan Bruynooghe (1969) – Piet Decock (1662)

Met zwart tegen een toch wel een tot twee klassen sterkere speler moeten aantreden is een aardige uitdaging, maar de kans op puntenwinst is minimaal. Wit bouwde rustig een stevige stelling op en behield het initiatief. Toen zwart op de vijftiende zet ervoor koos niet de a-lijn te openen en (die tijdelijk te bezetten) maar de c-lijn, richtte de witspeler zijn pijlen op de geïsoleerde d-pion. Zwart verbruikte te veel tijd om de aanvalsdruk te weerstaan en ging uiteindelijk zwaar in de fout toen hij op de dertigste zet ervan uitging dat zijn vrije a- en b-pion konden opmarcheren om een schijnoffer in te leiden. Wit had dieper gerekend en won vier zetten later een stuk. Een ideeënrijke, geduldige analyse met de sympathieke Izegemse speler heeft me enkele interessante inzichten bijgebracht. Zo heb ik toch ook iets gewonnen.

Ook op de overige borden viel er niets te rapen:
R11N5

Uiteindelijk toch een mooie 3-e plaats in de eindstand.

N5KR11

Piet

Over Jacky "l'homme au capio"

Avatar foto
Ooit clubkampioen geweest en met 2025 Elo de expertklasse bereikt. Na 28 jaar volledige stop (om beroepsredenen en andere interessevelden) terug de schaakstukken vanonder het stof gehaald en de eerste twee jaar heel wat Elo punten ingeboet. Ondertussen weer trouwe "Caïssa lover" die op menig internationaal toernooi in Noord Frankrijk als deelnemer te zien is (mijn nieuwe passie na mijn basket periode). Ambitie: fun en toch weer die 1800 grens bereiken (maar nu FIDE)! En dan zien we wel ;-)

Bekijk ook

Clubkampioenschap Poule 1 – Resultaten

Ronde 1 28/9/2018 1 Meijfroidt Bart Bye 2 Van Eert Frans ½-½ Geryl Niels 3 …