woensdag 8 februari 2023

IC N5 serie J ronde1

Dit jaar werd opnieuw een Veurne 2 ploeg ingeschreven in N5.  Ze kunnen “administratief” wel geen kampioen worden dit jaar maar lappen dit aan hun laars en startten met een “full score”! Bravo! Mini verslag van captain Renaat geplukt van Facebook.

Tielt 2 – Veurne 2 : 0-4

Zondag interclub gaan schaken met Veurne2 tegen en in Tielt, ik kon een pion voorkomen en verzwakte meteen zijn pionnenstructuur, nadien kwam ik nog een kwaliteit voor, het was dat of zijn dame kwijt, later won ik nog een loper, in het eindspel met een zuivere toren voor tegen hem alleen nog pionnen gaf hij op na 33 zetten, Tristan deed zijn best , maar moet nog juist een beetje ervaring opdoen, Veurne2 wint daar met 0-4 ook door Brecht Leuridan en John Destreel en Jean, we staan aan de leiding, ploegkapitein heel blij 😉

v2r1

Over Jacky "l'homme au capio"

Avatar foto
Ooit clubkampioen geweest en met 2025 Elo de expertklasse bereikt. Na 28 jaar volledige stop (om beroepsredenen en andere interessevelden) terug de schaakstukken vanonder het stof gehaald en de eerste twee jaar heel wat Elo punten ingeboet. Ondertussen weer trouwe "Caïssa lover" die op menig internationaal toernooi in Noord Frankrijk als deelnemer te zien is (mijn nieuwe passie na mijn basket periode). Ambitie: fun en toch weer die 1800 grens bereiken (maar nu FIDE)! En dan zien we wel ;-)

Bekijk ook

Clubkampioenschap Poule 1 – Resultaten

Ronde 1 28/9/2018 1 Meijfroidt Bart Bye 2 Van Eert Frans ½-½ Geryl Niels 3 …