zondag 26 maart 2023

Liga Bredene Ronde 2

Moeilijk gaat ook

Lenoir Aurele – Cottegnie Francis 0.5 – 0.5
Met wit werd een aanvallende stelling op bord gezet; Maar zwart kon echter de aanval opvangen en kwam na ruil zelfs in een licht betere stelling. Zwart wees dan ook een remisevoorstel af, maar moest toch veel tijd verbruiken om zijn voordeel waar te maken. Wit kon profiteren van de drukkende tijdnood van de tegenstander om zelf met mat te dreigen. Een dwingende voortzetting werd echter gemist door wit, zodat zwart met een eeuwig schaak de partij in remise deed eindigen.
Destreel John – Duc Wout 1-0
Ik kwam al snel een stuk en een pion voor. Ben zoveel mogelijk stukken gaan afruilen en kon met mijn pluspion tot op de 7e rij komen ondersteund door paard en toren. Ik zette de zetten echter in de verkeerde volgorde en in plaats van promotie verloor ik de pluspion.
Met mijn pluspaard snoepte ik echter weer een paar pionnen terug en vervolgens was het zaak om zijn toren van het bord te krijgen. Zette eerst een valletje op met een schijn torenoffer, waarna ik een vorkje met mijn paard kon maken. Daar trapte de jonge gast niet in. Kon vervolgens hem lokken met een pionoffer en alsnog onze torens ruilen met zijn koning op de h-lijn. Ik had tenslotte niet alleen het plus-paard maar ook nog 3 aaneengesloten pionnen aan de andere kant van het bord.Met dame en paard heb ik hem daarna snel snel mat gezet, geholpen doordat hij met zijn koning in plaats van hard weg te lopen rond mijn koning te blijven hangen.
Vanassche Renaat – Vercruyce Danny 0.5-0.5
Na 17 zetten een pion voorgekomen, in het eindspel had ik een pion meer dan hem, hij vier tegen ik vijf pionnen, maar hij dreigde met zijn koning binnen te komen en ik stelde remise voor, hij aanvaardde direct, de mooiste match van het lopende seizoen, ook 60 zetten, ik heb nu 1.5 op 2 in de liga en mag me aan een stevige opponent verwachten volgende ronde.
De Soete Jan – Leuridan Brecht 1-0
Terwijl ik rustig aan mijn opening werk vliegt wit er stevig in en doet hij een serieuze aanval met oa pion en paard op mijn koningsvleugel. Ik negeer deze aanval en probeer zelf een poging tot aanval. Maar tevergeefs. Met loper en dame is zijn aanval te hardnekkig voor wit. Met gevolg verlies voor wit.

Over Brecht

Avatar foto
Brecht werd kampioen in de C-klasse in 2011. Daarnaast is hij ook secretaris van de club en zorgt hij voor de wekelijkse nieuwsbrief. In 2008 werd hij Schaakpersoonlijkheid van het jaar.

Bekijk ook

Clubkampioenschap Poule 1 – Resultaten

Ronde 1 28/9/2018 1 Meijfroidt Bart Bye 2 Van Eert Frans ½-½ Geryl Niels 3 …