vrijdag 9 juni 2023

Liga Bredene Ronde 3

Deketelaere Francky – Lenoir Aurele –  0.5 – 0.5

Met zwart spelen tegen Franky Deketelaere is altijd moeilijk. Door een onoplettendheid in de opening kreeg ik pionverlies met nog een slechte pionnenstelling daarbij.  Dan wordt het toch maar zoeken naar tegenmogelijkheden, wat wit toch telkens met moeite kon pareren. Zo kwam wit in een tijdnoodfase en miste de betere voortzettingen.

Zwart bracht het tot remise, met zelfs nog winstmogelijkheden.

Jan De Soete – Destreel John 0.5-0.5

Jan De Zoete had wit en er kwam een siciliaan op het bord. Ik kwam zwaar onder druk te staan en moest een pion offeren om onder druk vandaan te komen. Dat lukte uiteindelijk en we bleven over met een gedecimeerde stelling kompleet remise!

Vanassche Renaat – Verbanck Mario 1 – 0

Ik kwam een pion voor na een combinatie. Hij deed een aanval en ik dreigde een loper te verliezen en moest wel zeven minuten op die zet denken.  Ik kon mijn loper die bijna in gesloten was toch op een veilig veld zetten. Nadien kon ik met mijn loper een dubbele aanval op zijn twee torens uitvoeren en won ik nog een kwaliteit in het eindspel met ik een toren en hij een witte loper.  Met alles van mijn op de zwarte velden, ging ik met mijn toren pionnetjes gaan eten, en toen gaf hij op na 48 zetten en meer dan twee uur spelen.

Leuridan Brecht – Vercruyce Danny 0-1

We komen beiden een sterke opening door.  Dan speel ik g3 om mijn koningsvleugel te versterken.  Versterken? Nadat zwart Toren g8 speelt blijkt dat toch niet zo sterk te zijn. De g lijn ligt op voor zwart. Dan wordt het nog erger: Loperoffer bij Danny terwijl ik daar geen besef van heb.  Als hij met z’n toren g3 slaat dan is het over en uit voor mij.  Na 23 zetten verlies ik mijn partij.

Over Brecht

Avatar foto
Brecht werd kampioen in de C-klasse in 2011. Daarnaast is hij ook secretaris van de club en zorgt hij voor de wekelijkse nieuwsbrief. In 2008 werd hij Schaakpersoonlijkheid van het jaar.

Bekijk ook

Kwaak!

Wegens geen verwarming werd tijdens de vakantie geen competitie gespeeld.De deuren gingen wel open voor …