woensdag 22 maart 2023

Over klassementen …

Voilà! Seba plaatste de wedstrijden en klassementen van de 4 reeksen op de site en zal elke week de resultaten en standen bijwerken. Zo kan iedereen mooi evalueren hoe hij presteert binnen zijn groep … alhoewel dat niet altijd zo eenvoudig is. Omwille van de meetellende wedstrijden uit de kwalificatiepoules, de bijkomende speler en de byes voor de C reeks, spelersswitch in de D klasse en de soms talrijke uitgestelde wedstrijden is het soms moelijk om een juist beeld weer te geven van de stand.  Ook de scheidingspunten proberen we bij te houden maar dit is nog een moeilijkere opgave!  Om dezelfde hierbovenvermelde redenen verliest Pair2, ons paringsprogramma, soms het noorden maar Seba doet zijn best en we proberen steeds een correcte stand weer te geven niettegenstaande er tijdelijk afwijkingen in de berekeningen van de scheidingscriteria kunnen voorkomen! Noteer ook dat Etienne en Michael, invallers resp. in de C en de D reeks, niet kunnen meedingen voor de titel in hun reeks maar hun partijen komen wel in aanmerking voor de Elo verwerking.

Nog even ter verduidelijking: bij gelijk aantal punten wordt het klassement bepaald volgens 5 scheidingscriteria.  Die zijn in orde van belangrijkheid:

  1. het onderling resultaat
  2. het totaal aantal winstpartijen
  3. het aantal winstpartijen met zwart
  4. het Buchholtz cut 1 cijfer (som van de punten behaald door je tegenstanders verminderd met de laagste score van je tegenstanders)
  5. het Sonneborn-Berger cijfer (som van de punten van de tegenstanders waartegen je won plus de helft van de punten van de tegenstanders waartegen je remiseerde)

Met je vragen/bemerkingen kan je altijd terecht bij Seba en/of l’homme au capio op onze clubavonden.

De matchen vind je hier:

https://hetwittepaard.be/2016/uitslagen-a-klasse-2016/
https://hetwittepaard.be/2016/uitslagen-b-klasse-2016/
https://hetwittepaard.be/2016/uitslagen-c-klasse-2016/
https://hetwittepaard.be/2016/uitslagen-d-klasse-2016/

En de klassementen staan hier:

https://hetwittepaard.be/2016/klassement-a-klasse-2016/
https://hetwittepaard.be/2016/klassement-b-klasse-2016/
https://hetwittepaard.be/2016/klassement-c-klasse-2016/
https://hetwittepaard.be/2016/klassement-d-klasse-2016/

© Cartoon from José Díaz

Over Jacky "l'homme au capio"

Avatar foto
Ooit clubkampioen geweest en met 2025 Elo de expertklasse bereikt. Na 28 jaar volledige stop (om beroepsredenen en andere interessevelden) terug de schaakstukken vanonder het stof gehaald en de eerste twee jaar heel wat Elo punten ingeboet. Ondertussen weer trouwe "Caïssa lover" die op menig internationaal toernooi in Noord Frankrijk als deelnemer te zien is (mijn nieuwe passie na mijn basket periode). Ambitie: fun en toch weer die 1800 grens bereiken (maar nu FIDE)! En dan zien we wel ;-)

Bekijk ook

Clubkampioenschap Poule 1 – Resultaten

Ronde 1 28/9/2018 1 Meijfroidt Bart Bye 2 Van Eert Frans ½-½ Geryl Niels 3 …