woensdag 8 februari 2023

R7 in N5 M: Veurne 2 vs Tielt 2 … afwezige titularissen maar supersterke vervanging!

Verslag geplukt van de fb commentaren/berichten van Renaat.

Zondag interclub meegedaan (= Renaat) en gewonnen tegen Nils Coppens, hij rokeerde op de negende zet, ik op de twaalfde, op de elfde zet kwam ik met een combinatie een pion voor, later kwam ik nog een pion voor door de lopers en dames te ruilen en een verzwakking op zijn pionnenstelling op de koningsvleugel, in het eindspel won ik nog een pion, met elk een toren, koning en hij drie geïsoleerde pionnen tegen ik zes pionnen , gaf hij op op de 44ste zet toen ik met een pion op één veld van promotie kwam, Veurne2 wint 3.5-0.5 tegen Tielt2 in vijfde nationale en we blijven mee aan de leiding, ik haal nu 3.5 op 5 dit seizoen in interclub

Jean had al gedaan voor mij en weet ik niets van.

Frans stond op een bepaald moment 2 pionnen voor. Ze kwam een pion terug en ihet eindspel had zij een Koning en loper. Frans Koning lopen en een pion. Het werd remise.

Steve stond met evenveel pionnen en een paard tegen een loper. Zijn tegenstander stelde remise voor maar Steve speelde door en kon een pion opeten en nog een.  Twee tegen vier pionnen en won!

CaptureR7N5

Renaat “the Italian”

Over Jacky "l'homme au capio"

Avatar foto
Ooit clubkampioen geweest en met 2025 Elo de expertklasse bereikt. Na 28 jaar volledige stop (om beroepsredenen en andere interessevelden) terug de schaakstukken vanonder het stof gehaald en de eerste twee jaar heel wat Elo punten ingeboet. Ondertussen weer trouwe "Caïssa lover" die op menig internationaal toernooi in Noord Frankrijk als deelnemer te zien is (mijn nieuwe passie na mijn basket periode). Ambitie: fun en toch weer die 1800 grens bereiken (maar nu FIDE)! En dan zien we wel ;-)

Bekijk ook

Clubkampioenschap Poule 1 – Resultaten

Ronde 1 28/9/2018 1 Meijfroidt Bart Bye 2 Van Eert Frans ½-½ Geryl Niels 3 …