zondag 26 maart 2023

IC N4 serie B Ronde 1

De interclubs 2016-2017 zijn gestart. Veurne treedt opnieuw aan met een ploeg in N4 serie B. Hierna verslag van hun wedervaren door captain Dave.

Tielt 1 – Veurne 1:  3-1

Tielt 1 – Veurne 1

Op bord 1 bleef de partij lang gelijk. Tot ik een dubieuze zet deed. Mijn tegenspeler profiteerde met een paar precieze zetten. Ik stond verloren maar mijn tegenspeler speelde een beetje te vlug en zag een sterke zet van mij over het hoofd . Ik kon stelling volledig blokkeren ,er was geen doorkomen meer aan en de partij werd remise.

Op bord 2 kreeg Frans een scherp en correct gambiet tegen. Frans onderschatte de kracht van de koningsloper van zijn tegenspeler en liet na om deze te ruilen. Frans werd mooi mat gezet.

Op bord 3 speelde Aurèle in zijn gekende aanvallende stijl. Het werd een scherpe partij met aanval kansen voor beide spelers.. Tot Aurèle een verkeerd toren zet deed. Zijn tegenspeler kreeg een winnende aanval. Aurèle offerde 4 pionnen om niet onmiddellijk te verliezen maar creëerde ook tegenkansen . Zijn tegenspeler ruilde de dames maar moest daarbij een loper geven. In het eindspel had Aurèle   een paard en 1 pion tegen 5 pionnen voor zijn tegenspeler . Door zijn ervaring en een paar mindere zitten van de tegenspeler werd de partij remise.

Op bord 4 mocht Guy het opnemen tegen het jong talent van Tielt. Guy offerde een pion voor ontwikkeling voorsprong   en kreeg een beetje aanval. Zijn tegenspeelster kon echter alles mooi pareren . Even later overzag Guy een sterke tegenzet en kwam in een verloren eindspel.

v1r1

Over Jacky "l'homme au capio"

Avatar foto
Ooit clubkampioen geweest en met 2025 Elo de expertklasse bereikt. Na 28 jaar volledige stop (om beroepsredenen en andere interessevelden) terug de schaakstukken vanonder het stof gehaald en de eerste twee jaar heel wat Elo punten ingeboet. Ondertussen weer trouwe "Caïssa lover" die op menig internationaal toernooi in Noord Frankrijk als deelnemer te zien is (mijn nieuwe passie na mijn basket periode). Ambitie: fun en toch weer die 1800 grens bereiken (maar nu FIDE)! En dan zien we wel ;-)

Bekijk ook

Clubkampioenschap Poule 1 – Resultaten

Ronde 1 28/9/2018 1 Meijfroidt Bart Bye 2 Van Eert Frans ½-½ Geryl Niels 3 …