woensdag 8 februari 2023

Ronde 6 IC N4D: Bredene 1 – Veurne 1: 2,5 – 1,5

Zondag mochten we het opnemen tegen de co-leider. De ideale kans om op te schuiven in het klassement, zeker nu Bredene speelt  zonder Olga .In de auto werden we door  Geert op gewezen zoals altijd ” De eerste 2  borden remise en laatste 2 winnen.”

Bord 1

Geert nam het op zoals gewoonlijk tegen Maarten. Maarten koos voor een zij-variant en er ontstond een heel interessante stelling. Waar Geert de betere pionnenstelling had en Maarten de aanval. Toen het ergste voorbij was, overzag Geert een schaak en dat kostte materiaal. Een eerste tegenslag.

Bord 2

Ronny speelde zijn gekende gambiet en kreeg een beetje initiatief. Hervé gaf dan de pion terug en kon alles voldoende verdedigen. Remise was het logische resultaat.

Bord 3

Mijn tegenspeler had duidelijk nog nooit tegen mijn simpele verdediging gespeeld . Ik kreeg een mooie voorsprong in ontwikkeling en de betere pionnenstructuur. Mijn aanval bracht een pion op en even later een tweede en de winst.

Bord 4

Steve kwam heel goed uit de opening en had zijn tegenspeler volledig in de tang .Steve opende de stelling, helaas pakte dat anders uit en liep hij op een zware counter. Een tweede tegenslag.

Voor de individuele resultaten en het klassement: klillen op ondestaande files.

Capture1

Capture2

Captain Dave

Over Jacky "l'homme au capio"

Avatar foto
Ooit clubkampioen geweest en met 2025 Elo de expertklasse bereikt. Na 28 jaar volledige stop (om beroepsredenen en andere interessevelden) terug de schaakstukken vanonder het stof gehaald en de eerste twee jaar heel wat Elo punten ingeboet. Ondertussen weer trouwe "Caïssa lover" die op menig internationaal toernooi in Noord Frankrijk als deelnemer te zien is (mijn nieuwe passie na mijn basket periode). Ambitie: fun en toch weer die 1800 grens bereiken (maar nu FIDE)! En dan zien we wel ;-)

Bekijk ook

Zomernieuws VI

Traditioneel gaat de laatste week van augustus het schaakfestival van Dieppe door de 14-e editie …