woensdag 8 februari 2023

Ronde 7 N4D: Veurne 1 – Wetteren 2 … gelijk spel

Zondag namen we het op tegen een van de Oost-Vlaamse clubs in onze poules. Dit zijn geen gemakkelijke ontmoetingen .

Bord 1

Geert speelde een van zijn beste wedstrijden tegen het sterkste bord van onze reeks. Door lichtje af te wijken van de hoofdvariant ontwikkelde Geert zijn eigen plan en kreeg een klein voordeel. Dit voordeel breidde hij geleidelijk door tot een mooie overwinning.

Bord 2

Ronny had het niet makkelijk en werd mooi vastgezet door zijn tegenspeler. Stukken werden geruild en ontstond een toreneindspel waar Ronny zijn sterkte etaleerde.

Bord 3

Ik had een creatieve speler. Hij begon super solide en plots deed hij een paar rare afwachtende zetten.  Daardoor kon ik een mooi centrum opbouwen en mijn stukken stonden goed . Toen offerde hij een pion. Het was een heel goede zet, een massa stukken werden geforceerd geruild en ik kreeg  2 extra dubbele pionnen in het centrum.  Ze waren wel heel zwak en ik dreigde mijn voordeel helemaal te verliezen en in een remise stelling te komen. Toen besloot ik om het ingewikkeld te maken . Dit was een grote  fout want ik kwam slechter te staan en  blunderde  een paar zetten later.

Op bord 4

Claudy kwam mooi uit de opening en kreeg het initiatief. Hij deed een kwaliteitsoffer voor aanval maar dit was een grote fout. Zijn tegenspeler weerlegde het offer en won de partij.

CaptureR7N4

Captain Dave

Over Jacky "l'homme au capio"

Avatar foto
Ooit clubkampioen geweest en met 2025 Elo de expertklasse bereikt. Na 28 jaar volledige stop (om beroepsredenen en andere interessevelden) terug de schaakstukken vanonder het stof gehaald en de eerste twee jaar heel wat Elo punten ingeboet. Ondertussen weer trouwe "Caïssa lover" die op menig internationaal toernooi in Noord Frankrijk als deelnemer te zien is (mijn nieuwe passie na mijn basket periode). Ambitie: fun en toch weer die 1800 grens bereiken (maar nu FIDE)! En dan zien we wel ;-)

Bekijk ook

Clubkampioenschap Poule 1 – Resultaten

Ronde 1 28/9/2018 1 Meijfroidt Bart Bye 2 Van Eert Frans ½-½ Geryl Niels 3 …