woensdag 8 februari 2023

Ronde 8: Pion 68 – Veurne 1 … logisch resultaat 1-3

Zondag mochten we het opnemen tegen de rode lantaarn. We dachten allen dat Pion 68 op zijn sterkste zou spelen. Toen we aankwamen, waren we verrast dat Pion 68 al de hand doek in de ring gegooid had voor dit seizoen .

Bord 1

Geert mocht het opnemen tegen de normale 3de speler . Gemakkelijk was het zeker niet. Geert dacht een stuk te winnen maar verloor een pion. Het was een gezonde pluspion. Het zag er niet goed uit maar zijn tegenspeler speelde te passief in het toreneindspel, Geert kreeg compensatie voor de pion. Beide spelers kwamen remise overeen .

Bord 2

Ronny stond niet goed na de ongebruikelijk opening van zijn tegenspeler. In plaats van de aanval verder te zetten, dacht zijn tegenspeler een pion te winnen. Een zware fout, hij ruilde zijn actieve stukken en won geen pion. Ronny kreeg het initiatief en profiteerde van de kleine foutjes van zijn tegenspeler.

Bord 3

Ik mocht het opnemen tegen een 80 jarige met 74 jaar schaakervaring . Ik wilde alle symmetrie vermijden maar verloor een pion. Plots deed mijn tegenspeler een wondermooie zet. Gelukkige blunderde hij 3 zetten later een stuk weg.

Bord 4

Steve speelde tegen een fel ondergerate speler. Geen van beide spelers kreeg voordeel in de partij.

IC1

Captain Dave

Over Jacky "l'homme au capio"

Avatar foto
Ooit clubkampioen geweest en met 2025 Elo de expertklasse bereikt. Na 28 jaar volledige stop (om beroepsredenen en andere interessevelden) terug de schaakstukken vanonder het stof gehaald en de eerste twee jaar heel wat Elo punten ingeboet. Ondertussen weer trouwe "Caïssa lover" die op menig internationaal toernooi in Noord Frankrijk als deelnemer te zien is (mijn nieuwe passie na mijn basket periode). Ambitie: fun en toch weer die 1800 grens bereiken (maar nu FIDE)! En dan zien we wel ;-)

Bekijk ook

34-e Open International de Cappelle-La-Grande

Start vandaag! 360 deelnemers, 69 getitelde spelers en 30 landen vertegenwoordigd. Voor Veurne doen vier  dapperen mee: Claudy, …