woensdag 8 februari 2023

Verslag ronde 9 Veurne 1 – KOSK 3

Zondag namen we het op tegen een sterk Oostende.

Bord 1

Geert kwam gewonnen te staan na de opening. Zijn tegenspeler gaf een kwaliteit om het verlies uit te stellen. Geert  speelde vervolgens te passief .Terwijl zijn tegenspeler gevaarlijk oprukte  met zijn pionnen en voor de mataanval ging. De aanval was zo sterk dat Geert een toren teruggaf verlies te voorkomen. Gelukkig waren er bijna geen pionnen op het bord zodat de partij remise werd.

Bord 2

Ronny speelde een fantastische partij zowel positioneel als tactisch. De winst kwam nooit in gevaar.

 

Bord 3

Ik kwam redelijk uit de opening maar mijn tegenspeler speelt dezelfde opening  met wit. Het is dan ook moeilijk om voordeel te krijgen.  Ik aanvaardde het remisevoorstel.

 

Bord 4

Claudy won een pion in de opening maar kwam achter in ontwikkeling. Beide spelers kwamen in tijdnood. Het remisevoorstel van Claudy werd geweigerd. Claudy bereikte dan een paar zetten later eeuwig schaak na een torenoffer.

IC1R9

ICR9KL

Captain Dave

Over Jacky "l'homme au capio"

Avatar foto
Ooit clubkampioen geweest en met 2025 Elo de expertklasse bereikt. Na 28 jaar volledige stop (om beroepsredenen en andere interessevelden) terug de schaakstukken vanonder het stof gehaald en de eerste twee jaar heel wat Elo punten ingeboet. Ondertussen weer trouwe "Caïssa lover" die op menig internationaal toernooi in Noord Frankrijk als deelnemer te zien is (mijn nieuwe passie na mijn basket periode). Ambitie: fun en toch weer die 1800 grens bereiken (maar nu FIDE)! En dan zien we wel ;-)

Bekijk ook

Clubkampioenschap Poule 1 – Resultaten

Ronde 1 28/9/2018 1 Meijfroidt Bart Bye 2 Van Eert Frans ½-½ Geryl Niels 3 …